Home Featured Σε ανάκληση τροφίμων από κυπριακή αγορά στα οποία ανιχνεύθηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας

Σε ανάκληση τροφίμων από κυπριακή αγορά στα οποία ανιχνεύθηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας

0
Σε ανάκληση τροφίμων από κυπριακή αγορά στα οποία ανιχνεύθηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας

Σε ανάκληση τροφίμων από την κυπριακή αγορά στα οποία ανιχνεύθηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι “οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία σε σειρά προϊόντων με την εμπορική επωνυμία ardo, έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο που έγινε από τις Αρμόδιες Αρχές της Ουγγαρίας, ανιχνεύθηκε ο ιός της ηπατίτιδας Α, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας τροφίμων.

Πρόκειται για τo μείγμα φρούτων βαθείας κατάψυξης – Fruitberry Mix με την εμπορική ονομασία ardo και βάρους 2500g και 1000g σε  πλαστικά σακουλάκια που όλα λήγουν το 2024.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία τροφίμων που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωση τους και εάν επιθυμούν να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν.

Πηγή:ΚΥΠΕ