X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε επιφυλακή η Πυροσβεστική στο χώρο της πυρκαγιάς σε Γιόλου – Μηλιού...

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική στο χώρο της πυρκαγιάς σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου

Στο μέρος της πυρκαγιάς πυρκαγιάς στην Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για τελική κατάσβεση και επιφυλακή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου 8 (οκτώ) τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλλιέργειες και αριθμό δέντρων σε δύο διαφορετικά μέτωπα μεταξύ των χωριών Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου σε δύσβατες περιοχές.

Για την κατάσβεση κλήθηκε εκτός υπηρεσίας προσωπικό ενώ μετακινήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και από άλλες επαρχίες για βοήθεια.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν 17 Πυροσβεστικά οχήματα από (Πάφος 2, Πόλις 2, Αγρ. Στρουμπί, Αγρ. Πέγειας, Αγρ. Νήσου, Λάρνακα, Αγ. Νικολάου, Μονοβόλικου, Ε.Μ.Α.Κ.) 6 Φ.Μ.Π. (Πάφος 2, Πόλις, Αγρ. Στρουμπί, Αγρ. Πέγειας, Αγρ. Κελοκεδάρων).

Από το Τμήμα Δασών συνέδραμαν 34 πυροσβεστικά οχήματα και 4 προωθητές γαιών, από το Ταμείο Θήρας 2 Φ.Μ.Π., από την Επαρχιακή Διοίκηση 2 ιδιωτικοί εκμισθωμένοι προωθητές γαιών και από Πολιτική Άμυνα, 4 Οχήματα μεταφοράς προσωπικού με 11 άτομα. Επίσης συνέδραμαν μεγάλος αριθμός ιδιωτικών γεωργικών ελκυστήρων από τα Κοινοτικά Συμβούλια των χωριών της περιοχής.

Συνέδραμαν επίσης, 4 αεροσκάφη Τμήματος Δασών, 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, ελικόπτερο Αστυνομίας, και ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς σε ρόλο εναέριου συντονισμού.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 17ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 20ης Σεπτεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 77 κλήσεις για βοήθεια, 45 πυρκαγιές, 30 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις
Από τις 06.00 της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 20ης Σεπτεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 16 κλήσεις για βοήθεια, 7 πυρκαγιές και 9 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share