Home Featured Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Ελλάδα

0
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Ελλάδα, με χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια.

Σε πολλές οδικές αρτηρίες της χώρας έχουν εφαρμοστεί έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις, ενώ η Πολιτική Προστασία απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες για αποφυγή των μη αναγκαίων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διακοπές κυκλοφορίας εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα τμήμα οδικών αρτηριών της χώρας, ενώ ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για την κίνηση των βαρέων οχημάτων και τη χρήση αντι-ολισθητικών αλυσίδων σε τμήματα των εθνικών οδών και στην Αττική Οδό.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής και αύριο Παρασκευή, τα οποία θα προσδιοριστούν με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας, το απόγευμα.

Σύμφωνα με της μετεωρολογικές προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Φίλιππος» αναμένεται να εκδηλωθούν, κατά τις επόμενες ώρες, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Ανατολικής Πελοποννήσου και της Δυτικής Κρήτης.

Πηγή:ΚΥΠΕ