X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας και υγείας, αναφέρει ο Σύλλογος Πολιτικών...

Σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας και υγείας, αναφέρει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου

Σε υψηλή προτεραιότητα θα συνεχίσει να θέτει τα θέματα ασφάλειας και υγείας στον κατασκευαστικό τομέα ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ), ο οποίος με αφορμή την 28η Απριλίου, η οποία έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, καλεί τα μέλη του και όλους τους επαγγελματίες και οργανωμένους φορείς του κατασκευαστικού τομέα σε κοινή δράση για την οικοδόμηση θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι απαιτείται να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών και η επένδυση στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία. Με αυτόν τον τρόπο, προστίθεται, εξασφαλίζονται βιώσιμες οικονομίες, υγιές εργατικό δυναμικό και στηρίζονται παραγωγικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι ενώ ο κατασκευαστικός τομέας έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία Covid-19, ταυτόχρονα η κρίση που έχει προκληθεί, μεταξύ άλλων, έχει αναδείξει την αναγκαιότητα εφαρμογής συστημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας, τόσο σε εθνικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των υφιστάμενων κινδύνων και απρόβλεπτων γεγονότων.

Για τον σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια προληπτική κουλτούρα ασφάλειας και υγείας, ώστε το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον να γίνεται σεβαστό σε όλα τα επίπεδα και το κράτος, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν ενεργά στην εξασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, με ύψιστη προτεραιότητα την πρόληψη, τονίζεται.

Ο ΣΠΟΛΜΗΚ θα συνεχίσει να θέτει σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας και υγείας και να συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών του και γενικά της κοινωνίας των μηχανικών, έτσι, ώστε μέσα από την επαγγελματική τους δράση να συμβάλουν στη δημιουργία της απαιτούμενης θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων και απρόβλεπτων γεγονότων και κρίσεων.

Σχετική έκθεση και ενημερωτικό υλικό που έχει ετοιμάσει η Δ.Ο.Ε. για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2022 είναι διαθέσιμα στην ειδική ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε., καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share