X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε νέα εποχή η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, λέει ο...

Σε νέα εποχή η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, λέει ο Invest Cyprus

Απόδειξη της ισχυρής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, (Invest Cyprus) Ευγένιος Ευγενίου το Πλαίσιο Προγράμματος Συνεργασίας (ΠΠΣ), με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και τη διευκόλυνση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο υπεγράφη χθες στη Λευκωσία.

Το ΠΠΣ υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό και τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Καλίντ Αλ Φαλίχ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου και την ενίσχυσης στο σκέλος των επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Ευγενίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του οργανισμού, Μάριος Τανούσης είπε ότι η επίσημη υπογραφή του ΠΠΣ καταδεικνύει τη δέσμευση και των δύο χωρών να εμβαθύνουν τις οικονομικές τους σχέσεις και υπογραμμίζει τις δυνατότητες για αυξημένες επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας.

«Στον Invest Cyprus είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν τη νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου.

Ο Invest Cyprus και το Υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζονται εδώ και καιρό για την  επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας η οποία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα μεταξύ των δύο πλευρών», είπε, προσθέτοντας πως και οι δύο χώρες παρουσιάζουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και είμαστε βέβαιοι ότι το ΠΠΣ θα αποδώσει σύντομα καρπούς.

Ο Invest Cyprus σημειώνει τέλος ότι εξίσου σημαντική ήταν και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ επιχειρηματιών από τη Σαουδική Αραβία και την Κύπρο, που ακολούθησε την υπογραφή του ΠΠΣ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share