X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε νέο επίπεδο οι επενδυτικές σχέσεις Κύπρου- Ιορδανίας: Η συμφωνία για αποφυγή...

Σε νέο επίπεδο οι επενδυτικές σχέσεις Κύπρου- Ιορδανίας: Η συμφωνία για αποφυγή της διπλής φορολογίας ενισχύει περαιτέρω τη χώρα μας ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο

O Invest Cyprus χαιρετίζει την υπογραφή της σύμβασης για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής αναφορικά με τους Φόρους πάνω στο Εισόδημα, μεταξύ της Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ιορδανίας. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Ιορδανό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων της Ιορδανίας κ. Ayman Al-Safadi, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Βασιλιά Αμπντάλλα στην χώρα μας.

Πέραν από την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, η εν λόγω σύμβαση αναμένεται να συμβάλει θετικά στην προώθηση των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας, αφού διασφαλίζεται πλέον ο σαφής φορολογικός χειρισμός των συναλλαγών μεταξύ των δυο κρατών δημιουργώντας σταθερότητα και βεβαιότητα στους επενδυτές.

Η αποτελεσματική πολιτική του υπουργείου οικονομικών για διεύρυνση, διατήρηση και επικαιροποίηση του δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, με την προσθήκη ακόμη μίας νέας σημαντικής σύμβασης, συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της χώρας μας ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

«Η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου, προσφέρεται για σημαντικές επενδυτικές συνέργειες, γι’ αυτό και σκοπεύουμε να εντείνουμε τις δράσεις μας στις συγκεκριμένες αγορές το επόμενο διάστημα. Θέλουμε να πείσουμε πως η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει την ιδανική πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ήδη αναδεικνύεται σε περιφερειακό επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο αλλά και προορισμό επενδύσεων.

Τα συγχαρητήριά μας στο Υπουργείο Οικονομικών που συνεχίζει να διευρύνει το δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας, προς σημαντικό όφελος της Κυπριακής Οικονομίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Γιάννης Μάτσης.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share