X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε πάνω από 4.000 λίρες το χρόνο το νέο πλαφόν στις χρεώσεις...

Σε πάνω από 4.000 λίρες το χρόνο το νέο πλαφόν στις χρεώσεις για κατανάλωση ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την ανώτατη χρέωση ανά κιλοβατώρα που μπορούν να επιβάλλουν οι εταιρείες ενέργειας στους λογαριασμούς των βρετανικών νοικοκυριών από τον προσεχή Ιανουάριο ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Ofgem, με τη νέα αύξηση το πλαφόν διαμορφώνεται σε 67 πένες (77,7 λεπτά του ευρώ) ανά κιλοβατώρα για το ηλεκτρικό και σε 17 πένες (19,7 λεπτά του ευρώ) για το φυσικό αέριο.

Αυτό σημαίνει ότι η ετήσια χρέωση για μια τυπική κατανάλωση ενέργειας από ένα μέσο νοικοκυριό θα αυξηθεί σε 4.279 λίρες (4.960 ευρώ).

Παρόλα αυτά, τα βρετανικά νοικοκυριά προστατεύονται από την «εγγύηση τιμής ενέργειας» που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η εγγύηση ισχύει από την 1η Οκτωβρίου και συγκρατεί τον τυπικό ετήσιο λογαριασμό ενέργειας στις 2.500 λίρες (2.898 ευρώ). Η χρέωση αυτή θα αυξηθεί από τον Απρίλιο σε 3.000 λίρες (3.475 ευρώ) ανά μέσο νοικοκυριό.

Παρά το γεγονός ότι τα νοικοκυριά δε θα επιβαρυνθούν με την πλήρη αύξηση των χρεώσεων στους λογαριασμούς τους, το κόστος του προγράμματος εγγύησης τιμής ενέργειας για το βρετανικό κράτος πλέον θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια λίρες για διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share