X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε παραχώρηση στο δεξιό κόμμα για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, προχώρησε την...

Σε παραχώρηση στο δεξιό κόμμα για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, προχώρησε την Κυριακή ο Μακρόν

Η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προχωρησε την Κυριακή σε μια παραχώρηση για τις αμφισβητούμενες γαλλικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, επιδιώκοντας να ενισχύσει την υποστήριξη στην μεταρρύθμιση από το δεξιό κόμμα, πριν από την κοινοβουλευτική συζήτηση του θέματος.

Τα άτομα που άρχισαν να εργάζονται μεταξύ 20 και 21 ετών θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 63, αντί για την ηλικία των 64 ετών, δήλωσε η Γαλλίδα Πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν στην εβδομαδιαία εφημερίδα «JDD», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ακούμε το αίτημα» των Bουλευτών από το συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών, των οποίων οι ψήφοι απαιτούνται για να επιτευχθεί η πλειοψηφία για τη μεταρρύθμιση, είπε η κ. Μπορν.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Έρικ Σιότι είχε δηλώσει νωρίτερα στην εφημερίδα “Parisien” ότι η αλλαγή θα «εξασφάλιζε μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία» των βουλευτών του.

Αν και επανεξελέγη στην προεδρία το 2022, ο Μακρόν έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν μπορεί να προωθήσει την μη δημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενάντια στην οποία τάχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που προέβησαν σε μαζικές διαδηλώσεις, ενώ πολλοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διήμερη απεργία, την στιγμή που είναι προγραμματισμένες νέες απεργίες για τις 7 και 11 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η αριστερή αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο υπέβαλε χιλιάδες τροπολογίες για να εμποδίσει τη συζήτηση για το νόμο.

Η κ. Μπορν αναγνώρισε επίσης τα αιτήματα των Ρεπουμπλικανών και του Δημοκρατικού Κινήματος, συμμάχων του Μακρόν, για αναθεώρηση της μεταρρύθμισης το 2027, η οποία έχει στόχο να αντιμετωπίσει το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι το 2030.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share