X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε σειρά ενεργειών προέβη η ΕΚΚ για το θέμα της αντιγραφής της...

Σε σειρά ενεργειών προέβη η ΕΚΚ για το θέμα της αντιγραφής της ιστοσελίδας της, δήλωσε η Καλογήρου

Σε σειρά ενεργειών για διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση της Μονάδας Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, προέβη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) σε σχέση με το θέμα της αντιγραφής παράνομα της ιστοσελίδα της από άλλη ιστοσελίδα που φιλοξενείται από εταιρεία με έδρα την Ινδία, με αποτέλεσμα η εν λόγω ιστοσελίδα να προσομοιάζει με αυτήν της ΕΚΚ.

Ειδικότερα, αναφερόμενη αναλυτικότερα στις ενέργειες στις οποίες προέβη η ΕΚΚ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου δήλωσε «μέσω του μηχανισμού IOSCO investor alert portal του Διεθνούς Οργανισμού IOSCO, η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε σε όλες τις εποπτικές Αρχές διεθνώς, ώστε να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ανέφερε επίσης ότι η ανακοίνωση της Επιτροπής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της (https://www.cysec.gov.cy) και προωθήθηκε άμεσα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό για ενημέρωση του κοινού.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «η ΕΚΚ αποτάθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας προκειμένου να προωθηθεί η ανακοίνωσή της και μέσω των δικών τους καναλιών επικοινωνίας στο εξωτερικό».

Τέλος, η κ. Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η ΕΚΚ ενημέρωσε επίσης, «μέσω επιστολής, την Μονάδα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με στόχο τη διερεύνηση του θέματος».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share