X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε συνάντηση εργασίας Κύπρου-Ινδίας μίλησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Σε συνάντηση εργασίας Κύπρου-Ινδίας μίλησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Η ναυτιλία αποτελεί ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο για την Κύπρο για το οποίο είμαστε περήφανοι, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, σε χαιρετισμό της σε συνάντηση εργασίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Best Invest Congress, την περασμένη Δευτέρα, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η Μαρίνα Χατζημανώλη ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, Madhumita Hazarika Bhagat για την πρόσκληση, και επεσήμανε την εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρει αυτή η συνάντηση στους συμμετέχοντες, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα, με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι δύο χώρες.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις κύρους», είπε «είναι εξαιρετικά σημαντικές και υποστηρίζονται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ενισχύουν τη θέση της Κύπρου ως ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και κορυφαίο επιχειρηματικό κέντρο».

Η κ.Χατζημανώλη υπέδειξε πως η ναυτιλία  είναι ένας επιχειρηματικός τομέας για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι και ότι «αποτελεί ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο για την Κύπρο με σημαντικά πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα».

Υπενθύμισε ακόμη πως το κυπριακό νηολόγιο κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των διεθνών στόλων και στην 3η θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφέρθηκε στις φιλικές και στενές σχέσεις Κύπρου –  Ινδίας, που ως χώρες της Κοινοπολιτείας, είχαν πάντα μακροχρόνια συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι ο τομέας της ναυτιλίας δεν αποτελεί εξαίρεση και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ινδίας ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά την υπογραφή των Συμφωνιών για την Εμπορική Ναυτιλία, με την πρώτη να υπογράφεται το 1997 και η αναθεωρημένη το 2017.

Κλείνοντας η κ. Χατζημανώλη ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης, λέγοντας ότι «ως η αρμόδια ναυτιλιακή αρχή της Κύπρου, έχουμε ένα φιλόδοξο και σαφές όραμα και σαφείς στόχους για την κυπριακή ναυτιλία και είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση της Κύπρου στην παγκόσμια ναυτιλία. «Είναι σημαντικό η Κύπρος και η Ινδία να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την επίτευξη των κοινών μας στόχων τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή θέματα», συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share