X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε χαμηλό 9 ετών οι Παγκόσμιες εξαγωγές smartphones το 2022- Μειώθηκαν σε 1,21 δισεκατομμύρια...

Σε χαμηλό 9 ετών οι Παγκόσμιες εξαγωγές smartphones το 2022- Μειώθηκαν σε 1,21 δισεκατομμύρια τεμάχια

Χαμηλό εννέα ετών κατέγραψαν οι παγκόσμιες εξαγωγές smartphones το 2022, οι οποίες μειώθηκαν σε 1,21 δισ. τεμάχια, κατά 11% σε ετήσια βάση.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη μειωμένη καταναλωτική ζήτηση, στον πληθωρισμό και στην οικονομική αβεβαιότητα που χαρακτήρισε την προηγούμενη χρονιά.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η εταιρεία έρευνας αγορών IDC.

Η Apple διατήρησε την ηγετική της θέση ως κατασκευάστρια smartphones. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός απέστειλε 72,3 εκατομμύρια iPhone το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 14,9% σε ετήσια βάση από έτος σε έτος, με μερίδιο αγοράς στο 24,1%, καθώς φαίνεται ότι το λανσάρισμα της σειράς iPhone 14 -ενόψει του κρίσιμου τριμήνου των εορτών- δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει το αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις της.

Η Νο2 Samsung, είδε τις αποστολές της να μειώνονται κατά 15,6% σε ετήσια βάση, στα 58,2 εκατομμύρια τεμάχια.

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone σημείωσαν βουτιά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, μια περίοδο κατά την οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι περίοδος δυναμικών πωλήσεων. Ωστόσο, το συγκεκριμένο διάστημα του 2022, στη συγκεκριμένη συγκυρία, τα μακροοικονομικά δεδομένα και η πιο ήπια ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών επηρέασαν αρνητικά την εμπορία smartphones.

Οι εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών απέστειλαν συνολικά 300,3 εκατομμύρια smartphone το τρίμηνο Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πτώση 18,3% σε ετήσια βάση, το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης που έχει καταγραφεί.

Και, ενώ οι αποστολές από τις τεχνολογικές εταιρείες προς λιανοπωλητές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν ισοδυναμούν με πωλήσεις, σε κάθε περίπτωση είναι δείκτης της τάσης που επικρατούν στη λιανική.

Η IDC σχολίασε ότι το δύσκολο κλείσιμο στο τέλος του έτους θέτει την ανάκαμψη του 2,8% για το 2023 υπό αμφισβήτηση και με σοβαρό κίνδυνο για μια καθοδική αναθεώρηση.

Η Samsung, ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης smartphone, είδε τις αποστολές να μειώνονται κατά 15,6% σε ετήσια βάση, στα 58,2 εκατομμύρια μονάδες.

Η τρίτη στη σειρά κινεζική Xiaomi, απέστειλε 33,2 εκατομμύρια τεμάχια το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση 26,3% σε ετήσια βάση.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των πέντε κορυφαίων παικτών smartphone, στις οποίες περιλαμβάνονταν επίσης οι κινεζικές κατασκευάστριες  smartphone Oppo και Vivo.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share