X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣεισμός 7 ρίχτερ στην Ινδονησία, προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7 ρίχτερ στην Ινδονησία, προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε την Τετάρτη τα νησιά Μαλούκου, της ανατολικής Ινδονησίας. Οι κάτοικοι έτρεχαν πανικόβλητοι στους δρόμους και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που όμως ήρθη λίγο αργότερα.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα, αλλά αναφέρθηκαν ελαφρές ζημιές σε τουλάχιστον ένα νησί.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Χαλμαχέρα της ανατολικής Ινδονησίας, σε βάθος 48 χιλιομέτρων, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 13:06 τοπική ώρα (0606 GMT) στα ανοικτά των ακτών του νησιού Σουλαουέζι. Κάτοικοι δήλωσαν ότι διήρκεσε από 15-20 δευτερόλεπτα και ότι οι δονήσεις ήταν έντονες.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι NWS Ειρηνικού στη Χαβάη ανέφερε σε επικαιροποιημένη προειδοποίηση ότι η απειλή για τσουνάμι έχει παρέλθει. Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν για μετασεισμούς.

Ένας ισχυρός σεισμός, 7,6 ρίχτερ, έπληξε την ανατολική Ινδονησία νωρίτερα αυτό το μήνα. Εξάλλου σεισμός 5,6 Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Δυτικής Ιάβας στις 21 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας 602 ανθρώπους.

Από τον σεισμό και το τσουνάμι το 2018 στο νησί Σουλαουέζι έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.

Η μεγαλύτερη τραγωδία καταγράφηκε το 2004 όπου ο σεισμός και το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό σκότωσε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους μέχρι τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share