X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣεμινάριο ΚΟΑ για την ασφάλεια και ευημερία των αθλητών και αθλητριών

Σεμινάριο ΚΟΑ για την ασφάλεια και ευημερία των αθλητών και αθλητριών

Με τη μαζική συμμετοχή των αθλητικών ομοσπονδιών και μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με τίτλο:

«Τα 8 βήματα εφαρμογής του οδηγού ευημερίας για την προστασία όλων των συμμετεχόντων στον αθλητισμό».

Σύμφωνα με τον ΚΟΑ, το σεμινάριο που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΚΟΕ διεξήχθη στο πλαίσιο της τροποποίησης του περί ΚΟΑ νόμου και της Εθνικής Στρατηγικής του Κράτους, ούτως ώστε να προληφθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα εκφοβιστικών συμπεριφορών και πράξεων κακοποίησης ή παρενόχλησης σε βάρος αθλητών και αθλητριών. Είναι το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων προς τις Ομοσπονδίες και άλλους φορείς του αθλητισμού και αποτελεί μέρος των σχετικών δράσεων του ΚΟΑ.

Το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» Κάλλη Χατζηιωσήφ στο χαιρετισμό της είπε πως η ασφάλεια και ευημερία των αθλητών και αθλητριών αποτελεί ύψιστη σημασία για κάθε προοδευτικό κράτος. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες καταγγελιών για διάφορες μορφές βίας, παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης. Ως Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν μένουμε εκεί. Δεν εκφράζουμε απλά τη λύπη μας για ένα φαινόμενο που αμαυρώνει τον αθλητισμό διεθνώς. Δεν περιμένουμε το φαινόμενο αυτό να αποτελέσει θλιβερή επικαιρότητα και στο νησί μας για να δράσουμε. Δρούμε ήδη! Η καλύτερη θεραπεία πάντα είναι η πρόληψη», είπε.

Η Δρ. Μαρία Παπαευσταθίου, Λειτουργός Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Μέλος Επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» του ΚΟΑ και Συγγραφέας Οδηγού Ευημερίας και Προστασίας παρουσίασε τον οδηγό ευημερίας προς τις Ομοσπονδίες, ενώ τον συντονισμό του σεμιναρίου ανέλαβαν ο Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος και η Στέφανη Γουήλερ.

Στο πλαίσιο της τροποποίησης της νομοθεσίας του ΚΟΑ προκύπτει μεταξύ άλλων ότι η κάθε Ομοσπονδία θα πρέπει να καθορίσει το αρμόδιο άτομο για τη διαχείριση περιστατικών οποιασδήποτε μορφής βίας ή/και σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share