X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣημαντικό το Επιχειρηματικό Συνέδριο Αμμοχώστου, έμφαση στην ανάπτυξη της ελεύθερης Αμμοχώστου, λέει...

Σημαντικό το Επιχειρηματικό Συνέδριο Αμμοχώστου, έμφαση στην ανάπτυξη της ελεύθερης Αμμοχώστου, λέει ο Πρόεδρος ΕΒΕΑ

Ως σημαντικές χαρακτήρισε τις εργασίες του Επιχειρηματικού Συνεδρίου Αμμοχώστου που συνδιοργανώνεται από το ΕΒΕ Πειραιώς, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αμμοχώστου Αυγουστίνος Παπαθωμά, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Είπε ότι το φόρουμ πραγματοποιείται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων της αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων Αμμοχώστου και Πειραιά. «Επιλέξαμε να γίνει το συνέδριο για πρώτη φορά στην Αμμόχωστο και σκοπός μας είναι όπως ο θεσμός συνεχίσει και να γίνεται εκ περιτροπής κάθε χρόνο, τώρα στην Αμμόχωστο, στην συνέχεια στον Πειραιά κ.ο.κ Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί και στην κατεχόμενη πόλη», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαθωμά ανέφερε ότι ως Επιμελητήριο Αμμοχώστου, θέλουμε να δώσουμε τεράστια έμφαση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. «Πιστεύουμε ότι χρειάζεται όλα τα εχέγγυα η επαρχία Αμμοχώστου για να αναπτυχθεί ομοιόμορφα και σε άλλους τομείς, δεν μπορεί να εξαρτάται αποκλειστικά μόνο από τον τουρισμό», σημείωσε.

Με αυτό το συνέδριο, συνέχισε, θα δώσουμε την ευκαιρία στα μέλη μας αλλά και σε όλους τους επιχειρηματίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να ακούσουν απόψεις, εισηγήσεις. «Με το πέρας του συνεδρίου θα υπάρχουν και κάποια συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες έτσι ώστε να βρούμε τις λύσεις για να αναπτυχθεί καλύτερα και ομοιόμορφα η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, είπε ότι αυτές είναι πολύ στενές. «Είμαστε αδελφοποιημένα από το 1971 με την υπογραφή που έγινε τότε στην Αμμόχωστο. Ήταν τότε τα δύο λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου, η Αμμόχωστος και ο Πειραιάς. Οι σχέσεις αναθερμάνθηκαν τον Νοέμβριο του 2021 με την υπογραφή της επικαιροποίησης του μνημονίου. Σκοπεύουμε εκτός από το συνέδριο να συνεχίσουμε με άλλες δραστηριότητες, όπως επιχειρηματικές συναντήσεις», σημείωσε.

Ο κ. Παπαθωμά, είπε ακόμη ότι το Επιμελητήριο Πειραιώς έχει παραχωρήσει γραφείο στα γραφεία στον Πειραιά και ότι εδώ και δύο μήνες το Επιμελητήριο Αμμοχώστου μπορεί να εξυπηρετεί τα μέλη του, από το συγκεκριμένο γραφείο του στον Πειραιά.

«Αυτό προστίθεται στο γραφείο που έχουμε στο Παραλίμνι, στην Λεμεσό και σύντομα στην Μαρίνα Αγίας Νάπας με την αποπεράτωση των έργων», συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share