Home Featured Σήμερα ενώπιον δικαστηρίου των Βρυξελλών η Εύα Καϊλή για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη

Σήμερα ενώπιον δικαστηρίου των Βρυξελλών η Εύα Καϊλή για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη

0
Σήμερα ενώπιον δικαστηρίου των Βρυξελλών η Εύα Καϊλή για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη

Ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Δικαστηρίου των Βρυξελλών εμφανίζεται την Τετάρτη το μεσημέρι η Ευρωβουλεύτρια και παυθείσα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, ούτως ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο θα παραμείνει στην φυλακή μέχρι τη δίκη.

Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστούν επίσης ο τέως Ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο κεντρικός συντονιστής του κυκλώματος διαφθοράς που διερευνάται, καθώς και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμβουλος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και πρώην βοηθός του κ. Παντζέρι και σύντροφος της κ. Καϊλή.

Το τέταρτο πρόσωπο είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα Ιταλός λομπίστας του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Υπενθυμίζεται πως αρχικά την Παρασκευή είχε συλληφθεί και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συντεχνιών, Λουκά Βισεντίνι, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Το δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει κατά πόσο οι τέσσερις ύποπτοι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής ή επηρεασμού της έρευνας, ή αν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να δικαστούν. Η προφυλάκιση μπορεί, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, να διαρκέσει μάξιμουμ ένα μήνα πριν χρειαστεί επανεξέτασή της.

Εν τω μεταξύ η Βελγική Ομοσπονδιακή Αστυνομία δημοσίευσε μέσω Twitter νέες φωτογραφίες από τα χρήματα που κατασχέθηκαν, και εμφανίζονται να βρέθηκαν σε βαλίτσα, χαρτοφύλακες και κουτιά. Σύμφωνα με την Βελγική αστυνομία κατασχέθηκαν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι έφοδοι που έγιναν την Παρασκευή και τη Δευτέρα κατά 19 κατοικιών (μεταξύ άλλων στις οικείες Παντζέρι και Καϊλή) και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (καθώς υπό διερεύνηση βρίσκονται και βοηθοί άλλων ευρωβουλευτών), ήταν το αποτέλεσμα μηνών ερευνών σε φερόμενη προσπάθεια χώρας του Κόλπου να επηρεάσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς όφελός του, σύμφωνα με τη Βελγική Εισαγγελία.

Το Κατάρ δεν έχει κατονομαστεί, με την πρεσβεία της χώρας στην ΕΕ να απορρίπτει τις κατηγορίες, όμως στη δική του εμπλοκή δείχνουν βελγικά και διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα δημοσιογραφικές πληροφορίες και παλαιότερες δηλώσεις της κ. Καϊλή σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο και τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ