X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣοκ με το τι είναι ικανός να κάνει ο Πούτιν, εξέφρασε ο...

Σοκ με το τι είναι ικανός να κάνει ο Πούτιν, εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον

«Απόλυτη βαρβαρότητα» χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την πολύνεκρη ρωσική πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Κρέμεντσουκ με δηλώσεις του στο κλείσιμο της συνόδου κορυφής του G7 στη Βαυαρία.

Όπως σημείωσε, η είδηση ήρθε την ώρα των εργασιών της συνόδου και «βοήθησε» τους ηγέτες να περάσουν πιο πειστικά το μήνυμα σε όσους αμφιβάλλουν για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η Ρωσία του Πούτιν.

«Μπορούν να δουν ότι πρόκειται για απόλυτη βαρβαρότητα», σχολίασε ο Βρετανός Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι απλά σοκαρισμένος από το τι είναι ικανός να κάνει ο Πούτιν».

Στο ερώτημα αν η Βρετανία μπορεί να βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία, ο κ. Τζόνσον απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτό και σαφώς εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε πως θα περιορίσουμε (τη σύρραξη) στην Ουκρανία».

Νωρίτερα, ωστόσο, ο νέος αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων σερ Πάτρικ  Σάντερς είχε προειδοποιήσει με ομιλία του στο Λονδίνο ότι «τώρα είναι η στιγμή του δικού μας 1937», δηλαδή μια κατάσταση ανάλογη των παραμονών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο στρατηγός Σάντερς είπε ότι πλέον επικεντρώνεται σε ένα πράγμα, να κινητοποιήσει το βρετανικό στρατό ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου στην Ευρώπη «με το είναι έτοιμος να πολεμήσει και να νικήσει μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και εταίρους».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share