X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτα 20 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στα 20 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σάτζιντ Τζάβιντ ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας ΗΒ έχει πλέον ανιχνεύσει 20 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Πρόκειται δηλαδή για 11 ακόμα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση προ δύο ημερών.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε για όσα γνωρίζουν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές τους ομολόγους του από τις χώρες του G7.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες», ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας έχει παραγγείλει περισσότερες δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου.

Πιστεύεται πως η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε ακόμα 20.000 δόσεις εμβολίων κατά της ευλογιάς, που είναι αποτελεσματικά έναντι και της ευλογιάς των πιθήκων, επιπροσθέτως των 5.000 που είχε διαθέσιμα.

Οι ασθενείς, πλην του πρώτου που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία όπου η νόσος είναι ενδημική, πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν επί βρετανικού εδάφους, σε μια εξέλιξη που έχει χαρακτηριστεί «ασυνήθιστη».

Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει μια εκστρατεία για να ενημερώσει κυρίως τους ομοφυλόφιλους άνδρες για τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο, καθώς τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Επίσης τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στο Λονδίνο. Ο διευθυντής δημόσιας υγείας της πρωτεύουσας καθηγητής Κέβιν Φέντον κάλεσε τους πολίτες να ζητούν ιατρική βοήθεια αν δουν εξανθήματα γύρω από το στόμα και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share