X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα 858 δισεκατομμύρια οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ με διακομματική συμφωνία

Στα 858 δισεκατομμύρια οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ με διακομματική συμφωνία

Οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας για τις στρατιωτικές δαπάνες, κατέληξαν σε διακομματική συμφωνία όσον αφορά το νομοσχέδιο (National Defense Authorization Act) για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ για το 2023.

Όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από το Κογκρέσο, προβλέπεται να δοθεί στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για την επόμενη πενταετία υπολογίζεται να δοθούν 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι συνολικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2023 αγγίζουν τα 858 δισεκ. Δολάρια.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 816,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το Αμερικανικό Πεντάγωνο και 30,3 δισεκατομμύρια δολάρια για πυρηνικές δραστηριότητες στο Υπουργείο Ενέργειας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι καταλήξαμε σε μια δικομματική, διμερή συμφωνία για τον φετινό νόμο περί εξουσιοδότησης για την εθνική άμυνα», δήλωσαν οι τέσσερις επικεφαλής των επιτροπών, Γερουσιαστές Τζακ Ριντ από τους Δημοκρατικούς και Τζιμ Ίνχοφ από τους Ρεπουμπλικάνους καθώς και οι εκπρόσωποι Άνταμ Σμιθ και Μάικ Ρότζερς.

«Η φετινή συμφωνία συνεχίζει την 62 χρόνων παράδοση των Επιτροπών Ενόπλων Υπηρεσιών να εργάζονται από κοινού για την υποστήριξη των στρατευμάτων μας και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής. Προτρέπουμε το Κογκρέσο να περάσει γρήγορα το νομοσχέδιο και τον Πρόεδρο να το υπογράψει αμέσως», είπε.

Εξάλλου, οι επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας με κοινή δήλωση τους καθιστούν σαφές ότι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πραγματοποιεί μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε άλλο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα η δήλωση αναφέρει: “Πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share