X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτα 9,2 εκατομμύρια επιβάτες έφτασε η κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου το...

Στα 9,2 εκατομμύρια επιβάτες έφτασε η κίνηση στα αεροδρόμια της Κύπρου το 2022, σύμφωνα με την Hermes Airports

Σύνολο 9,2 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της Κύπρου το 2022, που αναλογεί στο 82% της επιβατικής κίνησης του 2019, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορική Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Πρόσθεσε ότι «το 2022 ολοκληρώθηκε με 9,2 εκατομμύρια αφικνούμενους και αναχωρούντες επιβάτες, αριθμός ο οποίος αναλογεί, περίπου, στο 82% της επιβατικής κίνησης του 2019».

Σημείωσε ότι «παρά τις προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η πανδημία, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τη διακοπή των πτήσεων από τις δυο χώρες, καθώς και η έλλειψη προσωπικού, που παρατηρήθηκε στις αερογραμμές και στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, καταφέραμε να επιτύχουμε ουσιαστική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και της συνδεσιμότητας της Κύπρου και να βάλουμε τις βάσεις για μια σταθερή πλέον ανοδική πορεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Κουρούπη είπε ότι «το 2022 είχαμε πτήσεις από 50 αεροπορικές εταιρείες σε 38 χώρες και 140 δρομολόγια», προσθέτοντας ότι «οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2022 ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Σουηδία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ρουμανία».

Σημείωσε ακόμα ότι «η συνεχής επικοινωνία με τις αερογραμμές και η αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών, οι κοινές δράσεις και βεβαίως τα σχέδια κινήτρων, αποτέλεσαν πολύ σημαντικά στοιχεία για την πολύ καλή εικόνα, που έχουμε μπροστά μας σήμερα».

Άλλωστε, πρόσθεσε, «η βελτίωση της ελκυστικότητας της Κύπρου όπως και η ενίσχυση της συνδεσιμότητάς μας ως νησί, αποτελούν στρατηγικούς στόχους της Hermes Airports, για την υλοποίηση των οποίων συνεργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού».

Σε ερώτηση τι αναμένεται για τη νέα χρονιά όσον αφορά την αεροπορική κίνηση, η Μαρία Κουρούπη απάντησε πως «εάν δεν υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα με την πανδημία, παραμένουμε αισιόδοξοι καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά». Ήδη, είπε, τέλος, «οι αερογραμμές έχουν καταρτήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με πολλούς νέους προορισμούς, αλλά και ενίσχυση υφιστάμενων δρομολογίων, κάτι στο οποίο το νέο σχέδιο κινήτρων προς τις αεροπορικές υπήρξε καταλύτης».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share