X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν η ΠτΔ και ο Πρόεδρος της Βουλής της...

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν η ΠτΔ και ο Πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας

Τη σημερινή 49η επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, καταθέτοντας στεφάνι, στο μνημείο των πεσόντων του ιστορικού ιδρύματος.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε δήλωσή της μετά την κατάθεση στεφάνου, σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου «συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός».

«Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας», επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, σε δηλώσεις του από τον χώρο του Πολυτεχνείου, σημείωσε, ότι κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου «ο λαός, η νεολαία εκδήλωσαν την αντίθεσή τους, με τρόπο που σήμερα μας κάνει υποχρεωμένους να τιμήσουμε το σύνθημα του Πολυτεχνείου, το πραγματικό νόημα του “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”».

«Να τιμήσουμε δηλαδή ως πολιτικός κόσμος, ως κοινοβουλευτισμός την ανάγκη του λαού για πολιτισμό, προκοπή και δημοκρατία. Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων το Πολυτεχνείο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι η πρώτη εικόνα που μετέφερε στην παγκόσμια κοινή γνώμη το γεγονός της ανατροπής της δημοκρατίας στην Ελλάδα από τη στρατιωτική δικτατορία ήταν η εικόνα του ελληνικού Κοινοβουλίου, περικυκλωμένου από τανκς, στις 21 Απριλίου 1967.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η εικόνα που εξέπεμψε το νέο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα ήταν και πάλι η εικόνα της ελληνικής Βουλής, στις 24 Ιουλίου 1974, κατάμεστης αυτή τη φορά από τον κόσμο που πανηγύριζε για το τέλος της δικτατορίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share