Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στη Λεμεσό το 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος

Στη Λεμεσό το 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος

0
Στη Λεμεσό το 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος

Στη Λεμεσό θα διεξαχθεί μεταξύ 27 και 30 Ιουνίου το 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων EAERE 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης, πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο στον κόσμο στη θεματική των Οικονομικών του Περιβάλλοντος, το οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο σε μια ευρωπαϊκή πόλη, ενώ συνδιοργανωτές του φετινού συνεδρίου, το οποίο θα φιλοξενηθεί σε τρία κεντρικά κτήρια του ΤΕΠΑΚ καθώς και στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, είναι το Ινστιτούτο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, η Λεμεσός θα φιλοξενήσει περίπου 700 συνέδρους από την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη με άνω των 500 επιστημονικών ανακοινώσεων σε 150 περίπου συνεδρίες, ενώ πέρα από τις καθαρά ακαδημαϊκές παρουσιάσεις θα υπάρξουν 16 συνεδρίες σε ειδικότερα θέματα περιβαλλοντικής και οικονομικής πολιτικής, με σημαντικό μέρος του συνεδρίου να μεταδίδεται και σε υβριδική μορφή, για εγγεγραμμένους εξ αποστάσεως συνέδρους.

Προστίθεται πως το συνέδριο έχει τεθεί τιμητικά υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και στηρίζεται οικονομικά από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και τον Δήμο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο Καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Θεόδωρος Ζαχαριάδης χαρακτήρισε την ανάθεση του φετινού συνεδρίου από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EAERE ως μεγάλη τιμή για την Κύπρο και τους τρεις εγχώριους ακαδημαϊκούς οργανισμούς που συνδιοργανώνουν το συνέδριο.

«Σήμερα που οι ανθρώπινες δραστηριότητες οδηγούν τον πλανήτη έξω από τα όρια αντοχής του, η χρήση της οικονομικής επιστήμης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η κλιματική κρίση, η απώλεια βιοποικιλότητας, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η ρύπανση και οι προκλήσεις στον αγρο-διατροφικό τομέα. Ταυτόχρονα, οι επείγουσες ανάγκες της ανθρωπότητας επιβάλλουν διεπιστημονική προσέγγιση των περιβαλλοντικών θεμάτων και διάλογο μεταξύ επιστημονικών κλάδων», υπογράμμισε σχετικά, προσθέτοντας πως η EAERE βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτού του διαλόγου, κάτι που θα φανεί και στο φετινό συνέδριο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ