X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών κρατών της ΕΕ θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος...

Στη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών κρατών της ΕΕ θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί την Πέμπτη για το Αλικάντε της Ισπανίας, κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού Πέτρο Σάντσεζ , όπου στις 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ EUMED-9.

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι στη Σύνοδο Κορυφής των EUMED-9 θα συμμετάσχουν, επίσης, οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Σε μέρος των συζητήσεων θα παρακαθίσουν, επίσης, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο του Αλικάντε είναι οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, με επίκεντρο τις ενεργειακές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και ιδιαίτερα το νότιο μέρος της, καθώς επίσης ο ρόλος που έχουν να διαδραματίσουν οι χώρες της Μεσογείου στο μέλλον της Ευρώπης.

Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και ζητήματα που αφορούν την αποφυγή προκλήσεων στη μεσογειακή λεκάνη, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, η προστασία του Περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη.

Μετά τις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες θα ξεκινήσουν με γεύμα εργασίας (2.30μμ ώρα Κύπρου), και θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα, οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (9.15μμ ώρα Κύπρου).

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 10 Δεκεμβρίου, θα συνοδεύει στην Ισπανία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share