Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στην τουρκική κατοχή μέρους της Αθηένου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος σε συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος

Στην τουρκική κατοχή μέρους της Αθηένου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος σε συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος

0
Στην τουρκική κατοχή μέρους της Αθηένου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος σε συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος

Στην τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Αθηένου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς στην εναρκτήρια συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς συμμετείχε από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στην εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος «Europe of Diversity – Integration and Socialization of Migrants», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Η Ευρώπη για τους πολίτες (Europe for Citizens) – Network of towns – Democratic Engagement & Civic Participation”, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Knezha της Βουλγαρίας, ο Δήμος της οποίας είναι ο επικεφαλής εταίρος».

Το Πρόγραμμα «φέρνει κοντά πολίτες, τοπικές αυτοδιοικήσεις, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε πέντε διακρατικές εκδηλώσεις για συζήτηση και σύγκριση πραγματικών προβλημάτων σε διάφορες χώρες, όπως η μετανάστευση, η αλληλεγγύη, η συνεργασία και ο ευρωσκεπτικισμός και θα ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός από την εκδήλωση στη Βουλγαρία, θα πραγματοποιηθούν άλλες τέσσερις εκδηλώσεις, με την επόμενη να λαμβάνει χώρα στη Μάλτα τον Φεβρουάριο».

Προστίθεται ότι «στη συνάντηση στη Βουλγαρία παρέστησαν εκπρόσωποι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τις Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Λετονία, Ιταλία, Πολωνία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Κροατία, Σουηδία, Ισπανία, Ρουμανία, Μάλτα και Κύπρο (Δήμο Αθηένου). Παρέστησαν οι ανώτατοι εκπρόσωποι κάθε οργανισμού, οι οποίοι υπόγραψαν Σύμφωνο Αδελφοποίησης των πόλεων και των οργανισμών τους, ενώ έγιναν διευθετήσεις, ώστε κατά την υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος κάθε χώρας, ενώ κατά την υπογραφή τόσο του Δημάρχου Αθηένου όσο και του εκπροσώπου της Ελλάδας, ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τον οργανισμό τους, ενώ παρέστησαν σε συνέδρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με περιεχόμενο που σχετιζόταν με τη μετανάστευση, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Knezha. Συναντήθηκαν επίσης με τον έπαρχο της Επαρχίας του Pleven ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Βουλγαρίας στη Σόφια, με ένα των αντιπροέδρων της Βουλής,».

Στις συναντήσεις με τους αξιωματούχους, συνεχίζει «οι εκπρόσωποι όλων των αντιπροσωπειών αναφέρονταν εν συντομία στον οργανισμό και στην κατάσταση στη χώρα τους, ενώ παρέδιδαν αναμνηστικά δώρα στους επισήμους. Ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρθηκε στην κατοχή μεγάλου μέρους της Αθηένου από τα τουρκικά στρατεύματα και στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Αθηένου αναγκάσθηκαν το 1974 να γίνουν «μετανάστες» στην ίδια τους την πατρίδα».

Σημειώνεται ότι οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται κατά 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Πηγή:ΚΥΠΕ