X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Τριμερή ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ συμμετέχει ο Δένδιας

Στην Τριμερή ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ συμμετέχει ο Δένδιας

Στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, συμμετέχει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αρχικά ο κ. Δένδιας, καθώς και οι ομόλογοί του της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος και του Ισραήλ Έλι Κόεν, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και οι ομόλογοί του θα συμμετάσχουν στην Τριμερή Συνάντηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι τρεις Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, περί ώρα 12:25.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν γεύμα εργασίας του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιο.

Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Τριμερής Συνάντηση «θα εστιάσει στην περαιτέρω ενίσχυση της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών και προστασία του περιβάλλοντος».

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share