X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Αθήνα μεταβαίνει ο Πρόεδρος για να συμμετέχει στη Συνάντηση των Ηγετών...

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Πρόεδρος για να συμμετέχει στη Συνάντηση των Ηγετών του ΕΛΚ

Στη Συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συμμετέχει σήμερα και αύριο στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία, σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στο πρώτο μέρος των συζητήσεων της Συνάντησης των Ηγετών, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας του ΕΛΚ.

Αύριο 3 Δεκεμβρίου, το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στο δεύτερο μέρος των εργασιών των συνέδρων του ΕΛΚ.

Κατά τις εργασίες της Συνάντησης των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Εξάλλου, στις 8 το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει σε δειπνο που διοργανώνει ο ΔΗΣΥ Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Τίρανα, όπου θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Η Σύνοδος ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποιείται για πρώτη φορά  σε χώρα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ως ένδειξη της συνεχιζόμενης βούλησης της ΕΕ να ενισχύσει περαιτέρω τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της με τα Δυτικά Βαλκάνια και να δώσει ώθηση στην ενταξιακή προοπτική των χωρών της περιοχής, εν μέσω μίας περιόδου αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Κατά τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων θα εξεταστούν ζητήματα που άπτονται των προσπαθειών μετριασμού των επιπτώσεων που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα Δυτικά Βαλκάνια , περιλαμβανομένου του ενεργειακού και οικονομικού τομέα,  της ενταξιακής ατζέντας, της κατάστασης στην Ουκρανία, του Μεταναστευτικού, όπως επίσης και των προσπαθειών για συντονισμό και συνεργασία σε θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού, κυβερνοασφάλειας, αντιμετώπισης υβριδικών απειλών, καθώς και της τρομοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, και ο Διευθυντής του Γραφείου του Παντελής Παντελίδης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share