X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτην Κύπρο διεξάγεται το 113ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών

Στην Κύπρο διεξάγεται το 113ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών

Τα μέλη της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών «Fédération Européenne de la Construction (F.I.E.C)», φιλοξενούνται στην Κύπρο για τις εργασίες του 113ου Συνεδρίου της πανευρωπαϊκής F.I.E.C, το οποίο η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) διοργανώνει για δεύτερη φορά στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αίθουσα «Εύης Γαβριηλίδης» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, επαγγελματικών φορέων του κλάδου και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών – μελών της F.I.E.C.

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της FIEC Thomas Bauer, o Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ, Στέλιος Γαβριήλ, ο Υπουργός Επικοινωνιών Μεταφορών και Έργων, Γιάννης Καρούσος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό την Παρασκευή. Την κυρίως διάσκεψή του θα απασχολήσει θέμα με τίτλο «Sustainable Construction to tackle climate change», δηλαδή «Βιώσιμη Κατασκευή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ενώ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα ακολουθήσει, τα μέλη της F.I.E.C. θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προκλήσεων του κατασκευαστικού τομέα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ενός εκ των Αντιπροέδρων της F.I.E.C. ο Αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., Γιάννης Μαρκίδης.

Προστίθεται ότι το θέμα επιλέγηκε σε συνέχεια των συμπερασμάτων, στα οποία είχε καταλήξει η Γενική Συνέλευση της FIEC στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2019, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα «Κατασκευαστικός Ορίζοντας Ευρώπη 2050». Διαπιστώθηκε η ανάγκη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κλιματολογικής αλλαγής στον γενικότερο οικονομικό τομέα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στις αλλαγές και επιδράσεις που πιθανόν να επέλθουν στην κατασκευαστική βιομηχανία μέχρι και το 2030.

Για την όλη διοργάνωση έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα:

http://fiec2020cy.com/

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share