X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτην Κύπρο το Ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων IIFA το...

Στην Κύπρο το Ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων IIFA το 2023

Στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει το International Investment Funds Association (IIFA) το 36ο διεθνές συνέδριό του, απόφαση η οποία χαρακτηρίζεται από τον CIFA ως μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο και άλλη μια ψήφο εμπιστοσύνης για τον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) αναφέρει ότι η Κύπρος έλαβε τη θετική ψήφο των μελών του Οργανισμού, για τη διοργάνωση του Συνεδρίου το 2023, στο πλαίσιο των εργασιών του φετινού Συνεδρίου του IIFA, που φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο. Καθοριστική για τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας ήταν η συμβολή του CIFA, ο οποίος προέβη σε εκτενή παρουσίαση προώθησης της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου.

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του IIFA Chris Cummings, εξέφρασε ευαρέσκεια που το 36ο συνέδριο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, όπου θα συζητήσουν τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τον κλάδο.

Ο Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης, δήλωσε ότι η επιλογή της Κύπρου για να φιλοξενήσει το 36ο διεθνές συνέδριο του IIFA αποτελεί ύψιστη τιμή για τον CIFA και τα μέλη του και αναμφίβολα πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τον τομέα και την οικονομία γενικότερα.

“Η ψήφος των μελών του IIFA είναι ταυτόχρονα και ψήφος εμπιστοσύνης στο κυπριακό οικοσύστημα των Επενδυτικών Ταμείων, το οποίο με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Καθόλου τυχαία, τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία κέντρα για τα Επενδυτικά Ταμεία στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Ο IIFA είναι ο διεθνής σύνδεσμος για τα Επενδυτικά Ταμεία και αριθμεί μέλη από 40 χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Κορέα και χώρες-μέλη της ΕΕ. Μέσω του CIFA, η Κύπρος εκπροσωπείται στον IIFA ως πλήρες μέλος από το 2019.

Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία των μελών του, ξεπερνούσαν τα $71 τρισ. στο τέλος του 2021. Ο IIFA έχει καθοριστική συμβολή στην επικοινωνία των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τα Επενδυτικά Ταμεία διεθνώς, καθώς συγκεντρώνει τους εμπλεκόμενους στον τομέα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share