Συνάντηση με εκπροσώπους της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) – Cyprus Olympians Association, είχαν την Τετάρτη τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, με τον Πρόεδρό της Επιτροπής Παύλο Μυλωνά να εκφράζει την υποστήριξή της στην ένωση.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μυλωνάς, είπε ότι κάλεσαν τους Cyprus Olympians στην Επιτροπή για να ακούσουν τις απόψεις τους.

«Μας εισηγήθηκαν και πολύ καλά έκαναν την ένταξη, με κάποιο τρόπο, του μαθήματος του ολυμπιακού ιδεώδους και του ολυμπισμού στα σχολεία μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αξίζει πάρα πολύ αυτή η προσπάθεια.

«Θα τους συμπαρασταθούμε και θα στηρίξουμε την πρόθεση τους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι το δεύτερο που τους εισηγήθηκαν οι Cyprus Olympians είναι διάφορες δράσεις και ενέργειες με έκδοση βιβλίων, ακριβώς για να πάνε όλα αυτά στους μαθητές, στα παιδιά.

Το τρίτο, συνέχισε, είναι η συμμετοχή πάρα πολλών Κυπρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδος.

«Συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο οι Έλληνες και από αρχαιοτάτων χρόνων είχαμε το Σαλαμιναίο , τον Κύπριο Ολυμπιονίκη, και είναι μια ιστορία η οποία πρέπει να καταγραφεί και θα καταγραφεί , παρά τις προσπάθειες πολλών να μηδενίσουν την εθνική μας καταγωγή ή να μας αφελληνίσουν. Και μέσα στα πλαίσια αυτά θα στηρίξουμε και αυτή την προσπάθεια των Cyprus Olympians Association», πρόσθεσε.

O Πρόεδρος των Cyprus Olympians, Κώστας Παπακώστας, σε δηλώσεις του είπε ότι ο φορέας τον οποίο εκπροσωπεί απαρτίζεται από αθλητές που έχουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κάτω από τη σημαία της Κύπρου.

«Μας είχε καλέσει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πρόσκληση. Απέδειξε αυτό το οποίο φωνάζουμε όλοι μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν και αυτό αποδεικνύεται με την παρουσία μας στην Βουλή», ανέφερε.

Κατά τη συνάντηση, είπε ο κ. Παπακώστας, ανέπτυξαν ενώπιον της Επιτροπής το πρόγραμμα των Olympians καθώς και τα πεπραγμένα των Olympians της Κύπρου.

«Ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους , τους οποίους έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ