Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Στην Αϊτή κλιμάκιο της ΕΕ μετά τον καταστροφικό σεισμό

Στην Αϊτή κλιμάκιο της ΕΕ μετά τον καταστροφικό σεισμό

0
Στην Αϊτή κλιμάκιο της ΕΕ μετά τον καταστροφικό σεισμό

Εκτός από τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, που κινητοποίησε η ΕΕ για την αντιμετώπιση των πιο επειγουσών αναγκών αμέσως μετά τον σεισμό στην Αϊτή, η ΕΕ αυξάνει τη βοήθειά της. Ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ομάδα 12 εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και δύο αξιωματικοί της ERCC φθάνουν στην Αϊτή για να παράσχουν υποστήριξη στο συντονισμό της κοινοτικής βοήθειας.

Επιπλέον, πολλά κράτη μέλη της ΕΕ συμμετέχουν στις επιχειρήσεις βοήθειας, προσφέροντας περαιτέρω υποστήριξη, όπως Ομάδα Τεχνικής Βοήθειας και Υποστήριξης και σκηνές από τη Σουηδία, μονάδες καθαρισμού νερού από τη Γαλλία, ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα, καθώς και σκηνές και τεχνητές μονάδες για μαγείρεμα από την Ισπανία.

Ο Janez Lenarčič, Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε πως η καταστροφή που έπληξε την Αϊτή απαιτεί μια γρήγορη και δομημένη αντιμετώπιση και ότι εκτός από τα κονδύλια άμεσης βοήθειας, η ανάπτυξη εκπαιδευμένων εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, ιατρικού εξοπλισμού και άλλων ειδών έκτακτης ανάγκης θα προσφέρει περαιτέρω ανακούφιση στη χώρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ