Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στην Αθήνα με το τρόπαιο των Μπακς έφτασαν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο

Στην Αθήνα με το τρόπαιο των Μπακς έφτασαν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο

0
Στην Αθήνα με το τρόπαιο των Μπακς έφτασαν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που στέφθηκαν πρωταθλητές ΝΒΑ, αφίχθησαν στην Αθήνα λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (1/8) και μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, για το δαχτυλίδι με τους Μιλγουόκι Μπακς και την εθνική Ελλάδας. Η άφιξή τους στην Ελλάδα θα είχε συμβεί νωρίτερα, αλλά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, καθώς βρισκόταν στο πρωτόκολλο κορωνοϊού του ΝΒΑ. Μαζί τους προσγειώθηκε στην Αθήνα και η μητέρα τους Βερόνικα, ενώ ο μόνος που απουσίαζε από την οικογένεια ήταν ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, καθώς παρέμεινε στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο Summer League του ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς.

«Ξυπνάω κάθε πρωί και βλέπω ότι οι Μπακς είναι πρωταθλητές. Νιώθω κάπως. Θέλω να κλάψω, δεν το έχω πιστέψει ακόμη,» τόνισε ο “Greek Freak” για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή ΝΒΑ. Ο ΜVP των φετινών τελικών προανήγγειλε πως θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στα Σεπόλια, στο γηπεδάκι της γειτονιάς που μεγάλωσε, μαζί με το τρόπαιο των Μπακς και θα περιμένει τα παιδιά που θέλουν να του σφίξουν το χέρι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στις πρώτες δηλώσεις του είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, όλους όσοι μας στήριξαν για να πάμε στο ΝΒΑ και να ζήσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε για να δούμε τους φίλους μας και την οικογένειά μας. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε το Κύπελλο μαζί, γιατί ήταν ολόκληρη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο είναι στην Ελλάδα. Είναι κάτι απίστευτο. Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα μείνουμε, αλλά σίγουρα θα το πάω πίσω στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε. Δεν ήταν μαζί μας στην πτήση. Ακόμη δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει. Έγινε με σκληρή δουλειά απ’ όλους στην ομάδα, τους παίκτες, τους προπονητές και τον κόσμο που ερχόταν να μας στηρίξει. Οι Έλληνες μας στήριζαν και μας αγαπούσαν».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε στα πρώτα λόγια του, μετά την άφιξή του, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Δεν έχω να πω κάτι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που και κατά τη διάρκεια της σεζόν, από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ, μας έχουν στηρίξει. Από την πρώτη στιγμή που φύγαμε στο εξωτερικό να κυνηγήσουμε το όνειρό μας». Για να σχολιάσει αναφορικά με την απουσία του από το Game 5 και το Game 6 των τελικών του ΝΒΑ: «Δεν ήταν δύσκολο να είμαι εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Το πιο δύσκολο ήταν να μην μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Πιο πολύ στενοχωρήθηκα που δεν ήμουν εκεί, όχι για τους πανηγυρισμούς. Δεν πειράζει. Ακόμη κι έτσι είμαι πρωταθλητής. Το τρόπαιο δεν θα φύγει από το γήπεδο».

Ο ΜVP των τελικών, Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρόσθεσε για την επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή ΝΒΑ: «Είναι μία απίστευτη διαδρομή. Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με βοήθησαν, με πίστεψαν πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Το να είσαι πρωταθλητής ΝΒΑ είναι συγκλονιστικό συναίσθημα. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω βιώσει έως σήμερα είναι η στιγμή που έγινα πατέρας και τώρα ετοιμάζομαι να γίνω ξανά πατέρας. Όλη αυτή η διαδρομή είναι τρελή…».

Ο “Giannis” εξέφρασε πάντως την επιθυμία του να ήταν αλλιώς τα πράγματα και να αγωνιζόταν τώρα με την εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Για την εθνική Ελλάδας… μακάρι να είχαμε προκριθεί. Το ήθελα πολύ να βρίσκομαι εκεί. Θέλουμε να βοηθήσουμε την εθνική με οποιονδήποτε τρόπο. Μακάρι να παίζαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τώρα, να μην ήμασταν εδώ».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε και για την ανάρτηση στήριξης στον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του από το Τόκιο για τις δύσκολες οικονομικά ημέρες που έχει περάσει και περνά. «Είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής, δεν το πολυσυζητούν οι αθλητές γιατί αν το κάνουν θα λένε “παίρνεις τόσα εκατομμύρια, σκάσε και παίξε”. Είναι δύσκολο, όμως. Είναι πάρα πολύ βαρύ όλο αυτό. Εγώ χάρηκα που βγήκε κι έκλαψε, είπε πώς ένιωθε. Κι εγώ… υπάρχουν πάρα πολλά βράδια που δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Έχω ανθρώπους δίπλα μου που μου λένε διάφορα και μου δίνουν κίνητρο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτόν. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώνει μόνος του. Τους ανθρώπους πρέπει να τους “χτίζεις”, όχι να τους γκρεμίζεις. Αυτό ισχύει και για τον Καλαϊτζάκη, που έγινε ντραφτ. Πρέπει να τον περιβάλλουμε με αγάπη».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τόνισε από την πλευρά του για τον Θανάση Ιακωβίδη: «Θέλω να πω ένα τεράστιο συγγνώμη στον Θοδωρή, όχι από εμάς, αλλά από όλους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Θοδωρή και τον επόμενο Θοδωρή να τα σηκώσει μόνος του. Τόσο ως οικογένεια όσο και ως άτομα, είμαστε μαζί του».

Στο τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, συμβούλεψε τα παιδιά που θα μεταβούν στα Σεπόλια για να του σφίξουν το χέρι: «Για τα παιδιά που θέλουν να έρθουν στη γειτονιά, πρέπει να φορούν μάσκες. Με προσοχή. Θα τους ενημερώσουμε για το πότε ακριβώς θα κατεβούμε στα Σεπόλια. θα είμαστε εκεί με το τρόπαιο. Θα παίξουμε λίγο μπασκετάκι, κανά δεκάλεπτο, όσο αντέχουμε. Δεν υπάρχουν αυτά τώρα, δεν έχω γόνατο (γελάει). Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε όλοι μαζί».

Πηγή:ΚΥΠΕ