X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτις 19 Νοεμβρίου ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων

Στις 19 Νοεμβρίου ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων

Στις 19 Νοεμβρίου ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος, η Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης των πόρων και ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση), με κορύφωση τέτοιων δράσεων την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος. Για φέτος η εν λόγω εβδομάδα έχει οριστεί από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Περιβάλλοντος, προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις (καφετέριες, καφεστιατόρια, κ.λπ) που προσφέρουν ροφήματα σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης, όπως εφαρμόσουν νέες τακτικές για μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, αρχίζοντας από την εβδομάδα 19/11/2022 έως 27/11/2022.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος εισηγείται όπως προτρέπονται οι πελάτες να αγοράζουν επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια ή να φέρνουν τα δικά τους, για να τοποθετηθεί το ρόφημα της αρεσκείας τους από το μαγαζί, δίνοντας τους ως κίνητρο μειωμένη τιμή.

Περαιτέρω, το Τμήμα Περιβάλλοντος εισηγείται όπως παρέχονται σκεύη επαναχρησιμοποιήσιμα (όχι μιας χρήσης), όπως γυάλινα, κεραμικά, πορσελάνης κ.λπ, στους πελάτες που απολαμβάνουν το ρόφημα τους στο χώρο της επιχείρησης.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν το έντυπο που φαίνεται εδώ και το αποστείλουν μέχρι τις 18/11/2022 στο Τμήμα Περιβάλλοντος στο email [email protected].

Η δράση θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων http://www.ewwr.eu/

 Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share