Home Featured Στις 23 Απριλίου ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας «Latsia Running Festival»

Στις 23 Απριλίου ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας «Latsia Running Festival»

0
Στις 23 Απριλίου ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας «Latsia Running Festival»

Μια αξέχαστη δρομική εμπειρία υπόσχεται ο πρώτος φιλανθρωπικός αγώνας «Latsia Running Festival», τον οποίο διοργανώνει, την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, ο Δήμος Λατσιών σε συνεργασία με την Running in Cyprus.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές των 5χλμ και των 10χλμ, καθώς και παιδικό αγώνα περίπου 600μ., με επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι το Δημοτικό Μέγαρο Λατσιών. Ο αγώνας των 10χλμ θα ξεκινήσει στις 08:15, των 5χλμ στις 08:25 , ενώ ο παιδικός αγώνας θα αρχίσει στις 09:30. Γύρω στις 09:45 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι τελετές βραβεύσεων.

Οι εγγραφές είναι ανοικτές στο http://runningfestival.com.cy/schedule/ , και θα διαρκέσουν μέχρι την προηγούμενη του αγώνα εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις που είναι διαθέσιμες.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου με αφορμή την πρώτη διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα, ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, ο οποίος θα λάβει μέρος στον αγώνα, εξέφρασε την χαρά και την περηφάνια του, γιατί, όπως είπε, για πρώτη χρονιά ο Δήμος Λατσιών σε συνεργασία με την Running in Cyprus διοργανώνουν τον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Latsia Running Festival».

Σημείωσε ότι η εκδήλωση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες και παιδιά.

«Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι επιθυμούν να τρέξουν ή ακόμα και να περπατήσουν τη διαδρομή», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι ο αγώνας είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Όπως είπε, €2 από κάθε συμμετοχή στους αγώνες των 5χλμ και 10χλμ και το δικαίωμα συμμετοχής των €3 από τον παιδικό αγώνα θα δοθεί για την οικονομική στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προς ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας, καθώς και του κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λατσιών.

«Στόχος του Δήμου Λατσιών είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να στραφεί στην άθληση, γιατί άθληση σημαίνει ζωή. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, νους υγιής εν σώματι υγιεί. Ταυτόχρονα θέσαμε ως στόχο την μαζική συμμετοχή δρομέων, περιπατητών και παιδιών σε ένα άρτια οργανωμένο αγώνα. Να διασκεδάσουμε και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε το φιλανθρωπικό έργο του Δήμου Λατσιών», σημείωσε.

Ο κ. Πιτταράς ευχαρίστησε τον Σταύρο Κακουρίδη για τη συνεργασία τους, τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα το Δημοτικό Σύμβουλο, Ευαγόρα Γαβριηλίδη, για την εισήγηση της διοργάνωσης των αγώνων, η οποία έτυχε ομόφωνης έγκρισης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τα μέλη της Υπηρεσίας που εργάστηκαν και θα εργαστούν για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ο Διευθυντής της Running in Cyprus, Σταύρος Κακουρίδης, ευχαρίστησε, από την πλευρά του, το Δήμο Λατσιών, «που με συνεργασία προχωρούμε στην πρώτη αυτή φιλανθρωπική διοργάνωση», όπως ανέφερε.

Σημείωσε ότι οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί των αγώνων θα είναι στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου Λατσιών, ενώ η διαδρομή, συμπλήρωσε, έχει επιλεγεί ούτως ώστε να περνά από κεντρικούς δρόμους των Λατσιών, ούτως ώστε να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο και τους δημότες.

«Υποσχόμαστε την όσο γίνεται πιο λίγη ταλαιπωρία για αυτό τον σκοπό. Έτσι οι ώρες εκκινήσεως των αγώνων μας είναι πρωινές», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη διαδρομή, ο κ. Κακουρίδης είπε ότι οι δρομείς θα τρέξουν επί της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη, ακολούθως θα περάσουν στην Λεωφόρο Μακαρίου, θα τρέξουν σε διάφορους άλλους δρόμους όπως η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλους παράδρομους, ούτως ώστε να απολαύσουν τη διαδρομή τους.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι συμμετοχές μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 500 για τους μεγάλους αγώνες, ενώ αναμένουν ότι μέχρι την Κυριακή, 23 Απριλίου, που θα είναι η μέρα της διοργάνωσης, μαζί με τους μικρούς δρομείς, στον παιδικό αγώνα, θα ανέλθει η συμμετοχή γύρω στους 750 περίπου δρομείς.

«Δεν υπάρχουν μόνο ατομικές συμμετοχές, υπάρχουν και ομαδικές συμμετοχές, που συμπεριλαμβάνουν και γυμναστήρια, εταιρείες, οργανισμούς, κλπ. Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο διότι δείχνει ότι ομαδοποιούνται δρομείς για να απολαύσουν το άθλημα, το οποίο πλέον δεν είναι αγωνιστικό, είναι πλέον κοινωνικό», σημείωσε.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι οι αγώνες «Latsia Running Festival» θα είναι μια πράσινη αθλητική διοργάνωση, εφόσον ο Δήμος Λατσιών μαζί με την Running in Cyprus θα φροντίσουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εκδήλωσης, ανακυκλώνοντας τόσο τα χάρτινα κιβώτια, ποτήρια, κλπ, όπως επίσης και τα πλαστικά μπουκάλια του εμφιαλωμένου νερού.

Ο Διευθυντής της Running in Cyprus ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα οργανωμένα σύνολα, τα οποία θα βοηθήσουν την ημέρα του αγώνα, καθώς και την Αστυνομία, της οποίας είναι πολύ μεγάλη η συμβολή της για ένα ασφαλή αγώνα, όπως επίσης και τους χορηγούς.

Κάλεσε, ταυτόχρονα, όλους τους δημότες των Λατσιών αλλά και το Δήμο της ευρύτερης Λευκωσίας να συμμετέχουν στην φιλανθρωπική εκδήλωση είτε τρέχοντας είτε περπατώντας για ένα καλό σκοπό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευαγόρας Γαβριηλίδης, ο οποίος είναι ενεργός δρομέας, σε δηλώσεις του είπε ότι σκοπός τους είναι να αναδείξουν μέσα από τον αγώνα ένα υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής στους δημότες των Λατσιών, τρέχοντας στο δήμο τους.

Απαντώντας σε ερώτηση στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι τα 5χλμ απευθύνονται σε όλους είτε αγωνιστικούς δρομείς είτε άτομα που θέλουν να έρθουν να περάσουν ένα ωραίο πρωινό.

Είπε, παράλληλα, ότι μετά τον τερματισμό στο Δημαρχείο θα υπάρχει και διασκεδαστικό πρόγραμμα.

«Θέλουμε ο δημότης μας, η ημέρα που θα έρθει να τρέξει να είναι μια μέρα που θα είναι μαζί με τρέξιμο και μια ευχάριστη έτσι εμπειρία», σημείωσε.

Σε παρέμβαση του, ο Δήμαρχος Λατσιών είπε ότι θα γίνει στο Δημαρχείο μια γιορτή, «δηλαδή δεν είναι μόνο το ότι θα τρέξουμε και θα τερματίσουμε, είναι και η συνέχεια».

Σημείωσε ότι ο Δήμαρχος Λατσιών θα λάβει μέρος και ήδη ξεκίνησε προπονήσεις και θα κάνει το 5αρι.

«Για μας είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πρώτη φορά θα κάνουμε ένα τέτοιο αγώνα. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία. Έχουμε τον κ. Κακουρίδη ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου, για αυτό τον φέραμε και τον ίδιο και την εταιρεία του, που ξέρουν πως να διοργανώσουν τους αγώνες αυτούς. Είναι ο πρώτος αγώνας. Το έχουμε μελετήσει πάρα πολύ πριν να προχωρήσουμε για να το διοργανώσουμε, ούτως ώστε να είναι μια εκδήλωση, η οποία ήρθε, έγινε και θα μείνει για πάντα στο δήμο μας», κατέληξε ο κ. Πιτταράς, ευχαριστώντας και τους χορηγούς και ιδιαίτερα την Αστυνομία, την Τροχαία Αρχηγείου, η οποία εδρεύει στο Δήμο Λατσιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ