X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτις εργασίες της COSAC με θέμα τις ψηφιακές αγορές και υπηρεσίες συμμετείχε...

Στις εργασίες της COSAC με θέμα τις ψηφιακές αγορές και υπηρεσίες συμμετείχε ο Χάρης Γεωργιάδης

Την ανάγκη για βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών και αγορών τόνισε ο
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χάρης Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του σε Ατυπη Ανταλλαγή Απόψεων μεταξύ των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (COSAC) και της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, αρμόδιας για θέματα ψηφιακής μετάβασης. Θέμα της ανταλλαγής απόψεων ήταν η προτεινόμενη Δέσμη Νομοθετικών Μέτρων για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και Αγορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στην παρέμβασή του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ιδιαιτέρως μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ανέδειξε τη σημασία δημιουργίας μίας ασφαλούς και ανταγωνιστικής ενιαίας ψηφιακής αγοράς”.

Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίος “ο σαφέστερος καθορισμός των υποχρεώσεων των παρόχων υπηρεσιών και των δικαιωμάτων των χρηστών μέσω εναρμονισμένων κανόνων είναι αναγκαίος ενώ η πρόταση της Επιτροπής για τη Δέσμη Νομοθετικών Μέτρων, θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην υπάρχουσα ενωσιακή νομοθεσία στον τομέα αυτό”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι “η συλλογική δράση σε επίπεδο ΕΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ στη σημερινή εποχή, κατά την οποία τα δικαιώματα των πολιτών στον κυβερνοχώρο χρήζουν περισσότερης προστασίας”.

Καταλήγοντας, επεσήμανε, “ότι οι πρόνοιες των Νομοθετικών Μέτρων οφείλουν να είναι συμβατές με την υπόλοιπη ενωσιακή νομοθεσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share