Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στις πληγείσες περιοχές η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής

Στις πληγείσες περιοχές η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής

0
Στις πληγείσες περιοχές η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής

Από θαύμα δεν κάηκε το Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο “Ιαματικής”, αλλά το οικολογικό μονοπάτι που δημιούργησαν δάσκαλοι και μαθητές, κάηκε πριν εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο, διαπίστωσε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο χθεσινής επίσκεψης της στις πληγείσες περιοχές από τη δασική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα. Η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι το φυσικό περιβάλλον αλλά και η αυλή του Σχολείου πρέπει να καθαριστεί άμεσα για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, στην επίσκεψη στο Ενιαίο Ολοήμερο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο «Ιαματικής» συμμετείχαν ο Πρόεδρος Σωτήρης Χριστοφή και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος Αννίτα Ταλιώτου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τα όσα τραυματικά έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και τα παιδιά.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, εκφράζει τη θλίψη της για τις εικόνες που αντίκρισαν, αφού, όπως σημειώνουν, όλα ήταν γκρίζα, καμένη γη και κατεστραμμένο μέρος του σχολικού χώρου. Προσθέτουν επίσης πως από θαύμα δεν κάηκε το Δημοτικό Σχολείο αλλά δυστυχώς καταστράφηκε το Οικολογικό μονοπάτι (Eco – School) που με τόσο κόπο δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου, που θα εγκαινίαζαν τον Σεπτέμβρη.

Επισημαίνουν ακόμη πως το φυσικό περιβάλλον αλλά και η αυλή του σχολείου πρέπει να καθαριστεί άμεσα για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου.

Τέλος εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της, στον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή που κατά την επίσκεψη του στο σχολείο πρόσφερε εκ μέρους του Υπουργείου του 2000 ευρώ για την επαναλειτουργία του μονοπατιού της φύσης, στους εκπαιδευτικούς που για ακόμα μια φορά κατάφεραν μέσα από μια τιτάνια προσπάθεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στα Δημοτικά Σχολεία Ιαματικής και Χοιροκοιτίας. Επιπρόσθετα, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και στην Κίτρινη Γραμμή βοήθειας και αλληλεγγύης καθώς επίσης και το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος κ.Σωτήρης Χριστοφή επιβεβαίωσε ότι θα είναι σε συχνή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων για ό,τι χρειαστούν τα παιδιά αλλά και οι οικογένειες τους που έχουν πληγεί, προσθέτοντας πως θα στηρίξει τα παιδιά και τη λειτουργία του θερινού σχολείου συμβάλλοντας στις ανάγκες που η Διεύθυνση του σχολείου θα καταγράψει και θα θέσει σε προτεραιότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ