X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτο 100% τα τερματικά αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας λόγω του ήπιου...

Στο 100% τα τερματικά αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας λόγω του ήπιου καιρού

Η Γερμανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι εγκαταστάσεις της αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι πλέον πλήρως γεμάτες, ως αποτέλεσμα της ασυνήθιστα ζεστής περιόδου που βιώνει η χώρα και ενώ προετοιμάζεται να περάσει ένα Χειμώνα χωρίς στήριξη από ρωσική ενέργεια.

«Το συνολικό επίπεδο αποθήκευσης στη Γερμανία ανέρχεται στο 100%», αναφέρει στο πλαίσιο καθημερινής ενημέρωσης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία για χρόνια εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, προσπαθεί να ενισχύσει τα αποθέματά της μετά τη μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η γερμανική Κυβέρνηση είχε ως στόχο να γεμίσει στο 95% τα τερματικά αποθήκευσης φυσικού αερίου μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά πέτυχε τον στόχο αυτό νωρίτερα, στα μέσα Οκτωβρίου.

Η καλύτερη από την αναμενόμενη εξοικονόμηση ενέργειας οφείλεται εν μέρει στις κυβερνητικές προσπάθειες για να βρει εναλλακτικές προμήθειες αερίου, ειδικά μέσω εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από χώρες όπως η Νορβηγία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εταιρείες και οι καταναλωτές έχουν επίσης ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της γερμανικής Κυβέρνησης να μειώσουν την κατανάλωση, κάτι που έγινε ευκολότερο λόγω του ήπιου φθινοπωρινού καιρού που καθυστέρησε την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, όπως αυτή παρατηρείται παραδοσιακά.

Η πρόσφατη χρήση φυσικού αερίου ήταν «κάτω από τη μέση κατανάλωση των τελευταίων τεσσάρων ετών» λόγω των θερμοκρασιών που ήταν 1,9 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα προηγούμενα χρόνια, τονίζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων.

Επειδή ορισμένες τοποθεσίες αποθήκευσης είναι φυσικά ικανές να συγκρατούν περισσότερο φυσικό αέριο, η αποθήκευση «μπορεί να συνεχιστεί ακόμη και όταν το επίπεδο είναι 100%», σημειώνει.

Η επίτευξη του στόχου ήρθε την ίδια μέρα που η Γερμανία εγκαινίασε τον πρώτο πλωτό τερματικό σταθμό LNG, στο βόρειο λιμάνι του Wilhelmshaven, ο οποίος θεωρείται βασικό βήμα για την αντιστάθμιση ορισμένων από τις χαμένες ρωσικές εισαγωγές.

Οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να φτάσουν τον Δεκέμβριο.

Ο Κλάους Μιούλερ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, χαιρέτισε μέσω του Twitter τη «διπλή επιτυχία» για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας.

«Η προβλήτα LNG του Wilhelmshaven είναι έτοιμη και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα καλών πολιτικών αποφάσεων», έγραψε στο Twitter.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share