X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο 5,3% ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο 2021

Στο 5,3% ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο 2021

Στο 5,3% διαμορφώθηκε σε ετήσια βάση ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2021, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία για δεύτερο τρίμηνο κατά το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 υπολογίζεται σε 5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 5,3%, σε σύγκριση με ετήσια ανάπτυξη 13,3% το προηγούμενο τρίμηνο και συρρίκνωση 2,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου υπολογίζεται σε 5,5% σε σύγκριση με συρρίκνωση 5,3% το αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στους τομείς: “Ξενοδοχεία και Εστιατόρια”, “Μεταποίηση”, “Μεταφορές, Αποθήκευση και Επικοινωνίες”, “Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή μηχανοκινήτων οχημάτων “, “Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία”, “Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών”.

Σε τριμηνιαία βάση (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του ιδίου έτους) ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2021 με βάση την προκαταρκτική εκτίμηση της Cystat διαμορφώθηκε στο 1,3%, καταγράφοντας θετικό ρυθμό ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share