Home Featured Στο 7% της κανονικής για το Μάιο ανήλθε η βροχόπτωση από τις αρχές του μήνα

Στο 7% της κανονικής για το Μάιο ανήλθε η βροχόπτωση από τις αρχές του μήνα

0
Στο 7% της κανονικής για το Μάιο ανήλθε η βροχόπτωση από τις αρχές του μήνα

Στο 7% της κανονικής για τον Μάιο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης, που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Μαΐου μέχρι τις 9.00 το πρωί της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο ανήλθε στα 1,3 χιλιοστά βροχόπτωση, ενώ η κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο το μήνα ανέρχεται στα 487 χιλιοστά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε στην Πάνω Παναγιά όπου έπεσε 6,0 χιλιοστά βροχόπτωση (21% της κανονικής), στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού με 5,9 χιλιοστά (84% της κανονικής), στα Πλατάνια 3,5 χιλιοστά (8% της κανονικής), στον Πρόδρομο με 3,4 χιλιοστά (9% της κανονικής) και στην Πόλι Χρυσοχούς με επίσης 3,4 χιλιοστά (25% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης από τις αρχές Μαΐου μέχρι τις 6 του ίδιου μήνα σημειώθηκε Στο Σαϊττά με 0 χιλιοστά, στο αεροδρόμιο Λάρνακας με 0,2 χιλιοστά (2% της κανονικής), στο αεροδρόμιο Πάφου με 0,3 χιλιοστά (3% της κανονικής) και στον Σταυρό της Ψώκας με 0,3 χιλιοστά (1% της κανονικής).

Πηγή:ΚΥΠΕ