X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο β εξάμηνο 2023 παραπέμπει για πρόοδο για το πακέτο για τη...

Στο β εξάμηνο 2023 παραπέμπει για πρόοδο για το πακέτο για τη μετανάστευση η Σουηδή Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Πρόοδο σε κάποια θέματα, αλλά όχι όλα, όσον αφορά το πακέτο μεταρρύθμισης των πολιτικών της Ε για τη διαχείριση της μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε πως αναμένει η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Τζέσικα Ρόσβαλ, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων που βρίσκονται στη Στοκχόλμη με αφορμή την έναρξη της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα της μετανάστευσης είναι μια κρίση η οποία εντείνεται κατά καιρούς τόσο για τη Σουηδία όσο και για την Ευρώπη, με αποκορύφωμα την κρίση του 2015, σημείωσε κ. Ρόσβαλ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα αυτό.

Υπενθύμισε πως υπάρχει πρόοδος όσον αφορά κάποια σημεία του πακέτου για τη μετανάστευση και το άσυλο που έχει προτείνει η Κομισιόν, όμως ορισμένα ζητήματα παραμένουν πιο προβληματικά από ό,τι άλλα.

Η κ. Ρόσβαλ τόνισε πως η Σουηδική Προεδρία θα ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα που συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο οι εμπλεκόμενες Προεδρίες του Συμβουλίου (Τσεχία, Σουηδία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία) με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν (σ.σ. για ολοκλήρωση και έγκριση του πακέτου πριν το τέλος της θητείας του σημερινού Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο του 2024).

«Ελπίζουμε σε πρόοδο σε κάποιους από αυτούς τους φακέλους αλλά όχι όλους» πρόσθεσε.

Ειδικότερα για το θέμα του μηχανισμού αλληλεγγύης σημείωσε πως αυτό που αναμένεται να γίνει είναι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, και εξέφρασε την ελπίδα για σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Προεδρίας κατά το δεύτερο μισό του 2023.

Η κ. Ρόσβαλ υπογράμμισε πως το θέμα της μετανάστευσης εντάσσεται στα θέματα της ασφάλειας τα οποία όπως είπε δεν είναι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, και περιλαμβάνουν και την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share