X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο από Πολωνία – Εκκένωση κι έλεγχος για...

Στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο από Πολωνία – Εκκένωση κι έλεγχος για εκρηκτικά

Στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο από Πολωνία – Στάθμευσε σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο όπου γίνεται ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους από τους επιβάτες οι οποίοι θα περάσουν από νέο έλεγχο.

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στοαεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Πολωνία με προορισμό την Αθήνα και ειδοποίησε για βόμβα. Πρόκειται για Boeing 738 της Ryanair που συνοδευόταν από ελληνικά F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:45 και μετέφερε 192 άτομα.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Ειδικότερα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο renegate το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και τον Νοέμβριο με την πτήση της Emirates. Το εν λόγω πρωτόκολλο δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Η πληροφορία για τη βόμβα υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share