X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο Κίεβο ο επικεφαλής της CIA μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για...

Στο Κίεβο ο επικεφαλής της CIA μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για χρήση πυρηνικών

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κορυφαίους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών για να τους ενημερώσει σχετικά με την προειδοποίησή του προς τη Μόσχα για τη μη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπερνς ταξίδεψε στο Κίεβο την Τρίτη, μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με τον επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν για τον πόλεμο και την απειλή της Μόσχας να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της.

Αυτή ήταν η υψηλότερου επιπέδου πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων από την αρχή του πολέμου και ο Μπερνς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον Ναρίσκιν «για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τους κινδύνους κλιμάκωσης της στρατηγικής σταθερότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, ο Μπερνς ταξίδεψε στην Ουκρανία για να ενημερώσει τον Ζελένσκι και τους Ουκρανούς ομολόγους του για τις συνομιλίες με τον Ναρίσκιν και να επαναλάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην πολεμική προσπάθεια του Κιέβου, δήλωσε αξιωματούχος στο AFP διατηρώντας την ανωνυμία του.

Η δήλωση της Δευτέρας τόνισε ότι στις συνομιλίες του με τον Ναρίσκιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, ο Μπερνς «δεν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις οποιουδήποτε είδους».

«Δεν συζητά τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Μπερνς βρισκόταν στο Κίεβο την ημέρα που οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυραύλων που έπληξαν στόχους σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Αλλά ο αξιωματούχος είπε ότι ο Μπερνς βρισκόταν με ασφάλεια μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ εκείνη την ώρα και τώρα έχει αναχωρήσει.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share