Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στο Λονδίνο για πιθανές συνεργασίες το Κέντρο Αριστείας CYENS

Στο Λονδίνο για πιθανές συνεργασίες το Κέντρο Αριστείας CYENS

0
Στο Λονδίνο για πιθανές συνεργασίες το Κέντρο Αριστείας CYENS

Στο Λονδίνο με σκοπό τη γνωριμία με άτομα εντός των τουρκοκυπριακών κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την παρουσίαση ευκαιριών εργοδότησης που προσφέρει το Κέντρο, καθώς και για να συζητήσει πιθανές συνεργασίες με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της βιομηχανίας που έχουν πάθος για την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία, παρευρέθηκε ομάδα μελών του προσωπικού του Κέντρου Αριστείας CYENS τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση αποτελούσε απογευματινή δεξίωση για γνωριμία με Τουρκοκύπριους φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ερευνητικά έργα και ομάδες του CYENS. Στη δεύτερη εκδήλωση, το CYENS παρέθεσε δείπνο που αποσκοπούσε στην αλληλεπίδραση με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της βιομηχανίας, όπου παρουσίασε τη διαθεσιμότητα του Κέντρου σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο CYENS, και ενδεχομένως επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου του CYENS για ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας μέσω συνεργιών και δημιουργία νέων τρόπων προσέγγισης και πρακτικών αλληλεπίδρασης με κοινότητες.

“Με αυτές τις δράσεις το CYENS τονίζει την αφοσίωση του σε άριστες ερευνητικές πρακτικές για διερεύνηση καινοτόμων λύσεων και την προώθηση συνεργασιών που οδηγούν στην πρόοδο και τη θετική αλλαγή. Ταυτόχρονα, εδραιώνει τη φήμη του στην περιοχή και στο ευρύτερο οικοσύστημα στον τομέα του”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Την ομάδα που ταξίδεψε στο Λονδίνο αποτελούν ο Γενικός Διευθυντής Γιώργου Χρυσάνθου, ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS και Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Διευθύντρια Καινοτομίας Δρ. Olga Shvarova, η Υπεύθυνη Συνεργασίας, Shaziye Mehmet, η Εκτελεστική Βοηθός, Άρτεμης Κασάπη και η Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού, Νατάσα Καυκαλιά.

Πηγή:ΚΥΠΕ