Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στο Στρασβούργο 20 μέλη της Youth Dynamics για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας

Στο Στρασβούργο 20 μέλη της Youth Dynamics για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας

0
Στο Στρασβούργο 20 μέλη της Youth Dynamics για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας

Περίπου 10.000 συμμετέχοντες αναμένονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 9 και 10 Ιουνίου προκειμένου να παρευρεθούν στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας για το 2023. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και 20 μέλη της οργάνωσης νεολαίας Youth Dynamics από την Κύπρο, η οποία συμμετέχει για τρίτη φορά σε αυτή την εκδήλωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Youth Dynamics στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο πριν τις Ευρωεκλογές του 2024 οι νέοι -ηλικίας 16 με 30 ετών –  θα κληθούν να συζητήσουν  για το μέλλον της Ευρώπης και να θέσουν επί τάπητος τις δικές τους προτεραιότητες.

Στο επίκεντρο της  Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας 2023 είναι οι ευρωεκλογές του 2024, η δημοκρατία και η συμμετοχή των νέων, ενώ οι  κύριες προτάσεις της εκδήλωσης θα αποσταλλούν σε όλους τους ευρωβουλευτές.

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου η εκδήλωση περιλαμβάνει περισσότερες από 300 δραστηριότητες – συζητήσεις, ευκαιρίες δικτύωσης, καλλιτεχνικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες και διαδραστικά εργαστήρια, με αυτοπρόσωπη αλλά και εξ αποστάσεως συμμετοχή.

Οι δραστηριότητες έχουν διοργανωθεί από κοινού μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, διεθνών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, οργανώσεων νεολαίας και των ίδιων των συμμετεχόντων. Η εκδήλωση φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο,  ενώ ένα μέρος του προγράμματος να πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους στο χωριό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή:KYΠΕ