X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο τελικό στάδιο διαμόρφωσης η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Με βασική επιδίωξη της διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής για τη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου για τα επόμενα 15 χρόνια, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης της, από πλευράς Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, με τίτλο «Όραμα 2035».

Σε ανακοίνωση το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου αναφέρει ότι για την οριστικοποίηση της Έκθεσης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση και διαβούλευση σχετικά με την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας την Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 στις 9:00 – 11:00 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ) Τάκης Κληρίδης. Εισαγωγή στην Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας θα κάνει ο Δρ. Αντρέας Ασσιώτης, Πρόεδρος της Καθοδηγητικής Επιτροπής Έργου, ενώ ο Φίλιππος Σώσειλος, Συνέταιρος – Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της PwC Κύπρου, θα παρουσιάσει την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας.

Στην ανακοίνωση το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας αναφέρει ότι «η ανάγκη θέσπισης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της οικονομίας της Κύπρου διαπιστώθηκε, ιδιαίτερα μετά και την ανάλυση της πρώτης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο που δημοσιεύτηκε το 2019».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου αναφέρει ότι, με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχώρησε στον καταρτισμό της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας.

Προσθέτει ότι η μετάβαση σε ένα νέο, σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, στοχεύει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της οικονομίας και στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Κύπρου.

Αναφέρει επίσης ότι η νέα Στρατηγική εμπεριέχει πέραν των 200 πρακτικών εισηγήσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων του «Οράματος 2035».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share