Home Featured Στο Τόκιο της Ιαπωνίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025

Στο Τόκιο της Ιαπωνίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025

0
Στο Τόκιο της Ιαπωνίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025

Στο Τόκιο της Ιαπωνίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025, όπως αποφάσισε το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

Μετά τη διεξαγωγή των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου (JAAF) θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της στο ίδιο Στάδιο και συνεπώς το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει με φιλάθλους, κάτι που δεν έγινε στους Ολυμπιακούς λόγω περιορισμών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι άλλες υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη της διοργάνωσης ήταν το Ναϊρόμπι, η Σιλεσία και η Σιγκαπούρη, οι οποίες θεωρήθηκαν αρκετά δυνατές και έμπειρες για να φιλοξενήσουν το τουρνουά.

Ο Πρόεδρος του World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, είπε πως μέσα σε ένα εξαιρετικά ισχυρό πεδίο υποψηφίων για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2025, το Τόκιο προσέφερε μια συναρπαστική προσφορά.

«Ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα λαμπρό φως για την Ιαπωνία καθώς γιορτάζουν τα 100 χρόνια της Ένωσης Ομοσπονδιών Στίβου (JAAF) το 2025, προσφέροντας στους κατοίκους της πόλης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορυφαία γιορτή του κλασικού αθλητισμού», είπε.

Ο Πρόεδρος της JAAF, Μιτσούγκι Ογκάτα, είπε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η World Athletics επέδειξε την εμπιστοσύνη της στην Ιαπωνία για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025».

Η 18η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου ξεκινά σήμερα στο Όρεγκον και η Βουδαπέστη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2023.

Πηγή:ΚΥΠΕ