X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο υδρευτικό δίκτυο του ΣΥΛ εντάσσονται ο Δήμος Λακατάμιας και έξι κοινότητες

Στο υδρευτικό δίκτυο του ΣΥΛ εντάσσονται ο Δήμος Λακατάμιας και έξι κοινότητες

Την ένταξη του υδρευτικού δικτύου του Δήμου Λακατάμιας και των Κοινοτήτων Λυθροδόντα, Μάμμαρι, Ποταμιάς, Μαθιάτη, Αγιάς Βαρβάρας και Αλάμπρας στα διοικητικά του όρια, ενέκρινε ομόφωνα, χθες Δευτέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, τονίζει ο Διευθυντής του Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παρμακλής.

«Προχωράμε με βήματα γοργά προς μια ενιαία Επαρχιακή Υδατοπρομήθεια. Με την ένταξη των νέων αυτών περιοχών, το ΣΥΛ επεκτείνεται στα δύο χιλιάδες χιλιόμετρα υδρευτικού δικτύου. Μεγαλώνουν τα διοικητικά όρια του Συμβουλίου κατά 20% ενώ αναμένεται να αυξηθούν και τα έσοδα του ΣΥΛ στα 33 με 35 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η Yδατοπρομήθεια μεγαλώνει και επεκτείνεται. Στόχος είναι όπως προχωρήσουμε τάχιστα σε ένα επαρχιακό οργανισμό ύδρευσης όπως προνοεί και η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε.

Το ΣΥΛ θα αποστείλει επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ετοιμάσει πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει νομότυπα και ολοκληρωτικά την ένταξη του Δήμου Λακατάμιας και των έξι κοινοτήτων στα διοικητικά όρια του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share