X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών μειώθηκαν στις ΗΠΑ οι αιτήσεις...

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών μειώθηκαν στις ΗΠΑ οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, υποδεικνύοντας για ακόμη ένα μήνα ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας, αν και η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 ενέχει κινδύνους για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Η τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση οδήγησε τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου 2020.

Η εβδομαδιαία έκθεση των αιτήσεων ανεργίας που δημοσίευσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, κατέδειξε επίσης ότι ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας μειώθηκε στις αρχές Αυγούστου σε επίπεδα που είχαν εμφανιστεί τελευταία φορά στα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν η οικονομία σχεδόν σταμάτησε να λειτουργεί εν μέσω υποχρεωτικού lockdown επιχειρήσεων με στόχο την επιβράδυνση του πρώτου κύματος της COVID-19.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 29.000 στις εποχικά προσαρμοσμένες 348.000 αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Αυγούστου.

“Μια υγιής μείωση των αιτήσεων ανεργίας αποτελεί την τελευταία απόδειξη ότι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα δεν έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία”, δήλωσε ο Robert Frick, εταιρικός οικονομολόγος στην Navy Federal Credit Union στη Βιέννη, Βιρτζίνια.

“Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι προσλήψεις παραμένουν ισχυρές τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι θα υπάρξει μια καλή έκθεση για τις θέσεις εργασίας αυτόν τον μήνα”, σημείωσε.

Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 19.000, σε 377.750, επίσης σε χαμηλό 17 μηνών.

Τη μείωση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα οδήγησε το Τέξας, ενώ αξιοσημείωτες μειώσεις υπήρξαν επίσης στο Ιλινόις, το Κεντάκι και το Μίσιγκαν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share