X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣτον 4ο γύρο του Australian Open ο Τζόκοβιτς σε 3 σετ, αποκλεισμός...

Στον 4ο γύρο του Australian Open ο Τζόκοβιτς σε 3 σετ, αποκλεισμός στο διπλό στο tie-break των αδελφών Τσιτσιπά

Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε την πορεία του προς τον 10ο τίτλο του Autralian Open με μια υπέροχη νίκη με 7-6(7) 6-3 6-4 επί του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά αγώνα στη «Rod Laver Arena», για να φτάσει στον 4ο γύρο (φάση των «16») του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, αλλά οι φόβοι για την ανθεκτικότητα του τραυματισμένου αριστερού οπίσθιου μηριαίου του αυξήθηκαν.

Ο Σέρβος, που αναζητά έναν 22ο τίτλο Grand Slam για να ισοφαρίσει με τον Ράφα Ναδάλ, φαινόταν αβέβαιος ως προς την κίνησή του στο εναρκτήριο σετ, όπου ξεκίνησε με ένα μπρέικ, έχασε τρία σετ πόντους στο 5-3, πριν φτάσει σε νίκη στο tie-break.

Πιο επιθετικός στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς, χρειάστηκε να  πάρει ένα ιατρικό τάιμ άουτ, πριν ασκήσει πίεση, ανεβαίνοντας 4-2 καθώς ο 27ος Ντιμιτρόφ προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να τον σταματήσει στο δεύτερο σετ.

Ο Τζόκοβιτς πάντως φαινόταν λίγο πιο σίγουρος για την κίνησή του στο τρίτο σετ και ένα διπλό break στην αρχή τον βοήθησε να υποτάξει τον επιρρεπή σε σφάλματα Ντιμιτρόφ, ο οποίος δεν κατάφερε να επιστρέψει.

Στο μεταξύ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν με 7-6(6), 4-6, 7-6(7) από τους Νο1 του ταμπλό Γουέσλι Κούλχοφ και Νιλ Σκάπσκι, μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα στην Kia Arena και  αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο του Australian Open-στο διπλό-, λυγίζοντας στο tie-break του 3ου σετ.

Κουλχοφ και Σκάπσκι πήραν προβάδισμα στο παιχνίδι μετά από ένα συγκλονιστικό 1ο σετ το οποίο κράτησε 62 λεπτά, με το ελληνικό δίδυμο να απαντάει στα δύο μίνι break των Κούλχοφ και Σκάπσκι, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο τρίτο (1-0).

Το μοναδικό break του αγώνα ήρθε από τους αδερφούς Τσιτσιπά που έκαναν το 3-2 στο 2ο σετ φτάνοντας ένα πλεονέκτημα το οποίο και κράτησαν και κατέκτησαν το σετ με 6-4 σε 41 λεπτά.

Στο 3ο σετ τα δύο ζευγάρια κράτησαν το σέρβις τους, με τους νικητές να κρίνονται στο tie-break. Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς πήραν προβάδισμα με 5-2, όμως από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα σερί 5-0, με τους Κούλχοφ και Σκάπσκι να παίρνουν προβάδισμα με 7-5 για να φτάνουν στη νίκη με 10-7.

«Είναι σημαντικό να έχεις ισορροπημένο μυαλό». Λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και ο τίτλος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, στην ιστοσελίδα του Australian Open. Το πρώτο Grand Slam της περιόδου, στο οποίο βρίσκεται ήδη στον 4ο γύρο (φάση των «16»), όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, με τον Έλληνα να προηγείται με 4-1 στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στον τέταρτο γύρο του Australian Open χωρίς να χάσει σετ.

«Είναι μια νέα αρχή», είπε ο Τσιτσιπάς. «Είναι μια νέα ευκαιρία να έρθω εδώ και να δείξω καλό τένις. Έχω προετοιμαστεί πολύ σκληρά για να παρουσιάσω κάτι φρέσκο για το 2023. Η Αυστραλία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός. Νομίζω ότι το τένις μου είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Απλά πρέπει να ξεκινήσω δυνατά. Πρέπει να είμαι εκεί ψυχικά και νομίζω ότι αυτό θα απαιτήσει περισσότερο για μένα».

Σχετικά με το θέμα της ψυχικής πλευράς του τένις, τόσο κρίσιμο σε ένα ατομικό άθλημα, ο Τσιτσιπάς στοχεύει να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της πίστης και της υπερβολικής πίστης.

«Φυσικά, η αυτοπεποίθησή σου αυξάνεται πολύ όταν κερδίζεις», είπε. «Τείνει να τροφοδοτεί τον εγωισμό σου ταυτόχρονα. Επομένως, είναι σημαντικό να ρυθμίσεις τις ισορροπίες σου και να μην αισθάνεσαι υπερβολική αυτοπεποίθηση. Και φυσικά, μην το μειώνεις και αυτό. Είναι σημαντικό να έχεις ισορροπημένο μυαλό όταν βρίσκεσαι σε μία πορεία όπως αυτή».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share