Home Featured Στον Απόλλωνα το Super Cup, νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας

Στον Απόλλωνα το Super Cup, νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας

0
Στον Απόλλωνα το Super Cup, νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας

Ο Απόλλων Λεμεσού ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα για το Super Cup, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας στην ΑΕΚ Αρένα της Λάρνακας.

Οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 12’, όταν μετά από λάθος πάσα του Μίλετιτς προς τον Μπασιρού έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Ομόνοιας και ο Νταμπό με συρτό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Φαμπιάνο.

Ο Απόλλων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από ανατροπή του Μαυρία στην περιοχή της Ομόνοιας ο Ψύχας δεν κατάφερε να νικήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα από τα έντεκα μέτρα.

Στην επανάληψη η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 64’, όταν γυριστό σουτ του Μπεζούς στην περιοχή βρήκε το δοκάρι του Δημητρίου.

Ο Απόλλωνας έφτασε σε δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, με τον Βα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ωραία συνεργασία μεταξύ Μπα και Πίττα.

Στο 79’ η Ομόνοια είχε και δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Γιούστε έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λέτσγιακς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες ύστερα από αποβολή του Φιλιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά την αριθμητική της υπεροχή, η Ομόνοια δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στον χρόνο που απέμεινε, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να κατακτήσει τον 4ο του τίτλο Super Cup στην ιστορία του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς (61′ Πεϊμπέρνς), Φιλιώτης, Μαυρίας, Κολ (62΄Μπα), Σαχάρ, Ψύχας (85′ Καμπράλ), Βα (85′ Ρομπέρζ), Νταμπό (49′ Πίττας), Γιάνγκα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέζιακς, Μάθιους, Μίλετιτς (73′ Πάρκερ), Λανγκ, Γιούστε, Χαραλάμπους (73′ Ντίσκερουντ), Μπασιρού, Μπρούνο Φελίπε, Μάταβζ (59′ Μπεζούς), Κακουλλής (73′ Παπουλής).

Πηγή:ΚΥΠΕ