Home Featured Στον κυκλοφοριακό κόμβο της Αγίας Νάπας τοποθετήθηκε το γλυπτό «Άγαλμα Ποδοσφαίρου – Κάστρος»

Στον κυκλοφοριακό κόμβο της Αγίας Νάπας τοποθετήθηκε το γλυπτό «Άγαλμα Ποδοσφαίρου – Κάστρος»

0
Στον κυκλοφοριακό κόμβο της Αγίας Νάπας τοποθετήθηκε το γλυπτό «Άγαλμα Ποδοσφαίρου – Κάστρος»

Τον κυκλοφοριακό κόμβο στην είσοδο της Αγίας Νάπας, κοσμεί από χθες Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το γλυπτό «Αγαλμα Ποδοσφαίρου – Κάστρος» το οποίο φιλοτέχνησε ο Κύπριος καλλιτέχνης Πανίκκος Σπανός.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα. Το γλυπτό, ύψους δύο μέτρων, είναι καμωμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και δημιουργήθηκε με τη  συνεργασία του Δήμου Αγίας Νάπας και της ΚΟΠ με αφορμή τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της UEFA K-17 το 2024 στην Κύπρο».

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι «το γλυπτό  είναι αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο και συνταυτίζεται με τον αείμνηστο δημότη της Αγίας Νάπας Γεώργιο Κατσούρη Κάστρο – ένα από τους κορυφαίους και πιο προικισμένους Κύπριους ποδοσφαιριστές – για τη μεγάλη προσφορά του στο ποδόσφαιρο είτε ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής. Ακόμα το γλυπτό είναι αφιερωμένο σε όλους όσους διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου».

Ο κ. Ζαννέττου «διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει να στηρίζει με μικρά αλλά και μεγάλα έργα τον τομέα του αθλητισμού, θα αναβαθμίζει, θα τιμά και θα αναδεικνύει την ιστορία του, αφού ο πολιτισμός βρίσκεται στις προτεραιότητές του».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας «αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην προσφορά του αείμνηστου Γεωργίου Κατσούρη (Κάστρο) τονίζοντας ότι με φάρο τον Κάστρο σφραγίζεται η συνεργασία της ΚΟΠ με τον Δήμο Αγίας Νάπας».

Ανέφερε επίσης ότι «με την συγκεκριμένη εκδήλωση αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διοργάνωση που ανέλαβε η ΚΟΠ και η Κύπρος, δηλαδή την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της UEFA K-17 το 2024. Η διοργάνωση αποτελεί ορόσημο για την Ομοσπονδία, την περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για την Κύπρο γενικότερα και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούμα «η συγκεκριμένη διοργάνωση δημιουργεί σε όλους επιπλέον κίνητρα για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου και των παιδιών μας».

Μετά τους χαιρετισμούς απονεμήθηκαν πλακέτες και ενθύμια από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας προς τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, την ΚΟΠ και την οικογένεια του εκλιπόντος, η οποία με τη σειρά της απένειμε αναμνηστικές ευχαριστήριες πλακέτες προς τον Χρίστο Ζαννέττου και τον Γιώργο Κούμα.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας ποδοσφαιρικοί αγώνες Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και ποδοσφαιριστών από τα Grass Roots της ΚΟΠ.

Οι κύριοι Ζαννέττου και Κούμας παρέδωσαν σε όλους τους ποδοσφαιριστές αναμνηστικά μετάλλια.

Πηγή:ΚΥΠΕ