X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτους 284 οι νεκροί και 2.323 οι τραυματίες από το φονικό σεισμό...

Στους 284 οι νεκροί και 2.323 οι τραυματίες από το φονικό σεισμό στη Τουρκία

Μέχρι στιγμής, ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στην νοτιοανατολική Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει αφήσει πίσω του 284 νεκρούς και 2.323 τραυματίες.

Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 03:17 ώρα Κύπρου, ήταν η περιοχή Παζάρτζικ του Μάρας. Ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε πολλές τουρκικές επαρχίες.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Καντίλλι, ο σεισμός που σημειώθηκε είχε μέγεθος 7,5 βαθμών Ρίχτερ. Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τον σεισμό με μέγεθος 7,8 Ρίχτερ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε διάφορες τουρκικές πόλεις συνεχίζονται οι έρευνες και εργασίες των σωστικών συνεργείων. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολουθεί την όλη προσπάθεια από το κέντρο της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων «AFAD» και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των τοπικών αυτοδιοικήσεων στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Στην προσπάθεια διάσωσης των τουρκικών συνεργειών συμβάλλουν και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μετρούν επίσης, πληγές. «Δυστυχώς, έχουμε 3 μάρτυρες και τραυματίες», ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε πολλά σημεία της νοτιοανατολικής Τουρκίας έχει διακοπή η παροχή νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού. Προβλήματα υπάρχουν και στις τηλεπικοινωνίες.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας διέκοψε την λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις επαρχίες που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό (Μάρας, Αντιόχεια, Αντίγιαμαν και Μαλάτεια) για δυο εβδομάδες.

Η Ένωση Τραπεζών της Τουρκίας έλαβε αποφάσεις για παροχή διευκολύνσεων σε Τούρκους πολίτες που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό.

Την ίδια ώρα,  η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για αναρτήσεις που βασίζονται στην παραπληροφόρηση σχετικά με τον σεισμό. Το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε ότι οι δικαστικές δραστηριότητες ενδέχεται να ανασταλούν στις επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Μεχμέτ Μουχαρρέμ Κασάπογλου ανακοίνωσε ότι όλες οι εθνικές αθλητικές οργανώσεις έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας λόγω του σεισμού.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ιστορικά μνημεία της Τουρκίας όπως το κάστρο του Μάρας και ένα ιστορικό τέμενος στην Μαλάτεια. Πληροφορίες για ζημιές υπάρχουν και για τουλάχιστον μια εκκλησία στην Αντιόχεια.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον πρόεδρο Ερντογάν για τον σεισμό στην Τουρκία. Μηνύματα συμπαράστασης και βοήθειας φτάνουν στην Τουρκία από διάφορες χώρες. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις χώρες, η οποία ετοιμάζεται να στείλει βοήθεια στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι σύμμαχοι είναι πλήρως αλληλέγγυοι με την Τουρκία και κινητοποιούν βοήθεια

Βοήθεια στην νοτιοανατολική Τουρκία στέλνει και ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share